• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji trener Zvezde: Naprijed Handanoviću!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Valter Zenga, legendarni golman Intera i reprezentacije Italije na društvenim mrežama je poručio da ga sadašnji čuvar mreže Samir Handanović može dostići i nadmašiti.

 Valter Zenga, Samir Handanović Izvor: MN PRESS

Handanović je u sinoćnjem duelu protiv Lacija upisao 300. nastup za milanski klub u svim takmičenjima, čime je stigao na treće mjesto klupske golmanske vječne liste po broju nastupa. Na listi se izjednačio sa brazilskim čuvarom mreže Žuliom Cezarom, a ispred njega su i dalje Ivano Bordon sa 382 nastupa i Zenga sa čak 473.

No, iako je Handanoviću 35 godina Zenga smatra da ga slovenački golman može stići.

"Naprijed Handanoviću, možeš me dostići, čak i nadmašiti“, poručio je Zenga preko Instagrama, a prenijela agencija "Anadolija".

Zenga će ostati upamćen kao uspješan trener Crvene zvezde, sa kojom je u sezoni 2005/2006. osvojio "duplu krunu", a sekundi su ga dijelili od proljeća u Evropi zbog ispuštene pobede u Strazburu (2:2), u tadašnjem UEFA kupu.

Vodio je veliki broj klubova, između ostalih Steauu, Palermo, Sampdoriju, Vulverhempton i nekoliko njih sa Dalekog Istoka.

Inače Inter je u derbiju petog kola Serije A protiv Lacija na stadionu “Đuzepe Meaca“ slavio sa 1:0 i ostao usamljen na vrhu tabele sa maksimalnih 15 bodova. Drugi je Juventus sa dva boda manje.

Handanović je karijeru počeo u Domžalama, a jedno vrijeme je proveo i na pozajmici u Zagorju. U Udineze stiže 2004. godine, a do prelaska u Inter 2012. branio je i na pozajmicama u Trevizu, Laciju i Riminiju. Za reprezentaciju Slovenije sjajni golman branio je na 81 utakmici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC