• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sevilja pobedila sama sebe

Autor mondo.rs

Andalužani "ispustili" tri boda na teškom gostovanju, tri gola stigla iz njihovih grešaka...

Fudbaleri Eibara pobedili su Sevilju u šestom kolu španske La Lige na domaćem terenu rezultatom 3:2, posle velikog preokreta u izuzetno zanimljivom meču

Od samog starta utakmice gosti su imali inicijativu, a posle 11 minuta pretvorili su je i u "opipljivu" prednost.

Metronom ovog pogotka bio je Đoan Đordan, on je uposlio Lukasa Okamposa sjajnom loptom sa svoje polovine i "izbacio" ga samog pred golmana, pa je napadaču bilo lako da tu situaciju kruniše golom.

Nastavili su Andalužani sa napadima, igralo se većinom na polovini domaćih, ali njihova odbrana nije popuštala sve do 33. minuta kada su ponovo morali da vade loptu iz mreže.

Minut pre pogotka Mendilibar je morao da napravi prvu izmenu, Takaši Inui se povredio pa ga je zamenio Gonzalo Eskalante, a nedugo zatim usledio je i novi peh za Baskijce. Okampos je ovog puta bio asistent, poslao je dobru loptu kroz "srce" šesnaesterca, a Oliver Tores je dobro ispratio akciju i sa druge stative poslao loptu iza Marka Dmitrovića.

U drugi deo domaćin je ušao odlučnije i na kraju uspeo da izvuče makar nešto iz, činilo se, izgubljenog susreta.

Sevilja je "stala" posle deset minuta nastavka, dopustili su rivalu da napada, a povreda Danija Karisa je izmenila tok stvari, umesto njega je u igru ušao Žil Kunde koji je u 64. minutu napravio penal nad Fabijanom Oreljanom. Čileanac je lukavo ukrao loptu defanzivcu, mladi igrač ga je oborio, a zatim je ofanzivac i preuzeo odgovornost i sigurno pogodio sa bele tačke.

To je dalo krila crveno-plavima, nastavili su sa opsadom gola Tomaša Vaclika i sa stvaranjem prilika, a Sevilja je na kraju sama sebi presudila i dopustila protivniku da izjednači.

Nesporazum u odbrani iz 77. minuta dopustio je Eibaru da se potpuno vrati u meč, duga lopta odskakala je u kaznenom prostoru gostiju, golman i štoper Karlos se nisu sporazumeli, udarili su jedan u drugoga, a lopta je prošla na drugu stranu pravo u noge Pedru Leonu koji je lako pogodio praznu mrežu.

A onda – potpuni preokret.

Igrao se 83. minut kada je sudija dosudio slobodan udarac za domaće na oko 25 metara udaljenosti od gola gostiju, Vaclik je stavio samo dva igrača u živi zid, a Kote je odličnim udarcem znao to da iskoristi i donese veliku pobedu svom timu.

Izabranici Đulena Lopetegija tako su ispustili tri boda koja su praktično imali "u džepu", a sve to zahvaljujući svojim greškama koje je Mendilibarov tim lako iskoristio.

Andalužani će tako izgubiti korak za prvoplasiranim Realom, i posle ovog kola će imati 10 bodova, isto koliko i Barsa i Real Sosijedad, koji ima utakmicu manje. Eibaru ova pobeda "vredi zlata", do ovog meča su imali dva boda i bili u zoni ispadanja, a sada će napokon, barem na kratko, pobeći odatle.


Rezultati 6. kola La Lige:

utorak

Valjadolid - Granada 1:1
/Plano 12 - Fernandez 42/

Betis - Levante 3:1
/Loren 45+3, 48, Iglesijas 67 - Ernani 7/

Barsa - Viljareal 2:1 (2:1)
/Grizman 6, Artur 15 - Kazorla 44/

sreda

Leganes - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
/Oskar 61 - Garsija p. 59/

Majorka - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
/Košta 26, Feliks 64/

Valensija - Hetafe 3:3 (3:1)
/Gomez 30, 34, Kangin 39 - Mata 1, Džejson 66, Anhel 69/

Real Madrid - Osasuna 2:0 (1:0)
/Vinisijus 36, Rodrigo 72/

četvrtak

Eibar - Sevilja 3:2 (0:2)
/Oreljana p. 64, Leon 77, Kota 83 - Okampos 11, Tores 33/

Selta - Espanjol 20.00
Real Sosijedad - Alaves 21.00

TABELA: Real M. 14, Atl. Madrid 13, Atl. Bilbao 12, Granada 11, Barselona 10, Real Sosijedad 10 (-1), Sevilja 10, Viljareal 8, Betis, 8, Hetafe 7, Levante 7, Osasuna, 7, Valensija 6, Valjadolid 6, Alaves 5 (-1), Eibar 5, Selta 5 (-1) , Majorka 4, Espanjol 4 (-1), Leganes 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC