• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvijek efikasno na "Vestfalenu" kad gostuje Verder

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund je nadoknadila gol zaostatka i preokrenula protiv Verdera, ali su gosti iz Bremena odnijeli jedan bod sa "Signal Iduna Parka" - 2:2 (2:1).

Kada se sastanu Borusija iz Dortmunda i Verder, po pravilu pršte golovi na obje strane, a tako je bilo i u subotu uveče na "Signal Iduna Parku" u šestom kolu Bundeslige.

BORUSIJA DORTMUND - VERDER 2:2 (2:1)

Gosti sa "Vezera" su prvi stigli do prednosti u osmom minutu kada je Milot Beriša majstorski primirio loptu Dejvija Klasena i pogodio suprotan ugao uz upućen pogled golmana "milionera" Romana Birkija - 0:1.

Borusija je uzvratila i izjednačila već u sljedećem napadu. Dugačku loptu Lukaša Piščeka na drugu stativu prihvatio je Mario Gece i kroz ruke golmana Jiržija Pavlenke je poslao u mrežu - 1:1.

Nastavili su domaći igrači sa napadima na "Vestfalenu", stvorili su još nekoliko dobrih šansi koje nisu iskoristili, ali su ipak stigli do preokreta prije odlaska na odmor u poluvremenu.

Na posljednjih 15 međusobnih utakmica "milionera" i Verdera, samo dvije su okončane sa po dva postignuta pogotka, a na isto toliko mečeva palo je po čak SEDAM golova.

Igrao se 41. minut kada je na centaršut Torgena Azara sjajno glavom šutirao Marko Rojs i pogodio za vođstvo Borusije - 2:1.

Da nije maestralno reagovao golman Verdera u 45. minutu, kada je skinuo "zicer" Mahmutu Dahudu, Borusija je mogla poluvrijeme da završi sa dva pogotka prednosti.

Ekipa iz Bremena je mnogo bolje ušla u drugo poluvrijeme i do izjednačenja je stigla u 56. minutu poslije centaršuta iz kornera Nurija Sahina.

Najviše je skočio Džošua Sardžent i proslijedio loptu na drugu stativu, gdje je spreman sačekao Marko Fridl i ubacio u mrežu - 2:2.

Trener Borusije Lusijan Favr je sve karte bacio u napad s namjerom da ipak stigne do sva tri boda, pa je u "vatru" gurnuo Julijana Branta i Paka Alkasera, koji su režirali najbolju šansu u sudijskoj nadoknadi, ali je udarac Španca završio tik iznad prečke.

Ostalo je 2:2, pa su "milioneri" propustili priliku da "skoče" na drugu poziciju na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim Bajernom, pa će u ne baš dobrom raspoloženju putovati na megdan Slaviji u Pragu u drugom kolu Lige šampiona.

BUNDESLIGA - 6. kolo


Augzburg - Bajer 0:3 (0:1)
/Niderlehner autogol 35, Foland 76, Haverc 84/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:1)
/Plea 43, Tiram 65, Nojhaus 83/

Majnc - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Tiserand 9/

Paderborn - Bajern 2:3 (0:1)
/Preger 68, Kolins 84 - Gnabri 15, Kutinjo 56, Levandovski 79/

Lajpcig - Šalke 1:3 (0:2)
/Forsberg 83 - Sane 29, Harit 42. Matondo 57/

Borusija Dortmund - Verder 2:2 (2:1)
/Gece 9, Rojs 41 - Beriša 8, Fridl 55/

Nedjelja

Fortuna - Frajburg (15.30)

Keln - Herta (18.00)

Igrano u petak

Union Berlin - Ajntraht 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/


TABELA: Bajern 14, Lajpcig 13, Šalke 13, Borusija M. 13, Bajer 13, Volfsburg 12, Borusija D. 11, Frajburg (-1) 10, Ajntraht 10, Verder 7, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna (-1) 4, Union Berlin 4, Herta (-1) 4, Keln (-1) 3, Majnc 3, Paderborn 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC