• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ sa dva gola srušio Velež, aplauzi za Borac

Autor mondo.ba

Poslije četiri godine, u prvom međusobnom dvoboju crveno-plavih i "rođenih", Borac je slavio na Gradskom stadionu u Banjaluci - 3:1 (1:1) na krilima dvostrukog strijelca Stojana Vranješa!

 Borac - Velež, PL BiH, 11. kolo, uživo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki Borac upisao je četvrtu pobjedu ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i skočio na šestu poziciju na prvenstvenoj tabeli.

U Banjaluci je "pao" mostarski Velež, koji je poslije četiri godine bio rival Banjalučana i pognute je glave napustio Gradski stadion.

BORAC - VELEŽ 3:1 (1:1).

Ponovo je čovjek odluke za Borac bio kapiten Stojan Vranješ, koji je sa dva pogotka, ukupno sedam, opet bio junak Banjalučana, ali mora se priznati da su dobru partiju pružili i ostali izabranici Branislava Krunića, koji je promijenio uobičajenih startnih 11, što je u nedjelju donijelo rezultat.

Poslije jednog remija, između dva poraza od kojih se posljednji dogodio na "Koševu", u banjalučkom taboru su uvidjeli da su promjene u sastavu neophodne, pa su protiv Veleža od starta zaigrali Almedin Ziljkić i Saša Kajkut, koji su dosta dobrog donijeli ekipi Branislava Krunića iako se nisu upisali u strijelce.

Borac je poveo već u 10. minutu nakon što je Stojan Vranješ oboren na ivici kaznenog prostora, preciznije na samoj liniji, što je sudija Elvis Mujić okarakterisao jedanaestercem.

Sa "bijele tačke" Vranješ nije dopustio Adnanu Bobiću ni promil šansi, iako je golman "rođenih" pogodio gdje će šutirati kapiten Borca - 1:0.

Mostarci su imali nešto više od igre u prvom dijelu, pa su prije samog odlaska na odmor u poluvremenu uspjeli da stignu do izjednačenja.

Na lijevoj strani je loptu primio Nusmir Fajić i centrirao u peterac, loptu je na kratko odbio golman Banjalučana Mladen Lučić, ali samo do noge Brazilca Brandaa - 1:1.

Trener Banjalučana je u nastavku u igru uveo i Ivana Crnova, koji je pripremio drugi pogodak crveno-plavih u 58. minutu.

Centrirao je iz kornera, a nebeski skočio Marko Jovanović i sam kao duh pogodio mrežu Veleža za novo vođstvo domaćina - 2:1.

Pokušavali su gosti iz mostarskih Vrapčića da stignu do novog "egala", ali je to ostavljaloi dosta prostora za kontranapade, u kojima se odlično snalazio Saša Kajkut, ali u nekoliko navrata nije imao ni sreće jer su njegovi udarci završavali tik pored stative.

Sve dileme je u 73. minutu poslije kornera razriješio kapiten Stojan Vranješ, koji je primirio loptu poslije centaršuta, driblingom oslobodio sebi prostor i pogodio sa desetak metara pod prečku - 3:1.

Do kraja je Borac mogao još do vrha napuni mrežu Veleža, stvarao je i promašivao prilike, ali je zato nagrađen gromoglasnim aplauzom nekoliko hiljada gledalaca i najvatrenijih pristalica na Gradskom stadionu.

Za prvenstveno želju i volju, a tek onda četvrtu pobjedu!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Sastavi

BORAC: Lučić, Jovanović, Janičić, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Ziljkić, Kajkut. Trener: Branislav Krunić

VELEŽ: Bobić, Dario, Zvonić, Manev, Urdinov, Hasanović, Zeljković, Čivić, Vehabović, Brandao, Fajić. Trener: Feđa Dudić

PREMIJER LIGA BiH - 11. kolo

Mladost - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Milanović 10, Ahmetović 31, Rahmanović 87/

Zrinjski - Široki Brijeg 1:3 (1:1)
/Lendrić 21 - Ćorić 16, Bagarić 82, Marić 90+1/

Borac - Velež 3:1 (1:1)
/Vranješ 10 pen, 73, Jovanović 57 - Brandao 45+1/

Subota

Tuzla siti - Željezničar 2:2 (1:1)
/Crnkić 10, Kojić 58 - Krpić 13, 75 pen/

Zvijezda 09 - Radnik 1:4 (1:0)
/Radović 21 a.g. - Plavšić 57, Bradonjić 70, 80, 88/

Čelik - Sloboda 0:0

TABELA: Željezničar 23, Tuzla siti 21, Sarajevo 23, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

TOK UTAKMICE

90. minut - Ovacije za Stojana Vranješa na Gradskom stadionu u Banjaluci prilikom izlaska sa terena.

86. minut - Solo akcija Vladana Danilovića, međutim, odbranio je golman Mostaraca Adnan Bobić.

84. minut - Uz ovacije banjalučke publike, igru je napustio Saša Kajkut, a ušao Srđan Vujaklija.

83. minut - Sjajna šansa za het-trik Stojana Vranješa, ali je oklijevao sa udarcem, pa je intervenisala odbrana Veleža.

80. minut - Nova prilika za Sašu Kajkuta, ali bio je ofsajd. Evidentno je iskusni napadač donio mnogo Borcu u ovom meču bez obzira što se nije upisao u strijelce.

74. minut - GOOOL! Vranješ je pogodio majstorski za 3:1!

73. minut - Još bolja prilika za Sašu Kajkuta i opet za malo neprecizan. Ustvari vršcima nožnih prstiju je golman Veleža sproveo loptu u korner. 

71. minut - Stopostotna šansa za Borac, Ivan Crnov je pripremio priliku za Sašu Kajkuta, koji je prevario golmana Veleža, ali je lopta prošla tik pored stative. 

66. minut - Izmjena u ekipi Veleža, umjesto Muharema Ćivića u igri je Obren Cvijanović.

64. minut - Žuti karton Vladana Danilovića zbog faula na sredini terena, koji je mogao da preraste u polukontru.

59.  minut - Sjajna odbrana golmana Borca Mladena Lučića, koji je panterski zaustavio udarac sa 20-ak metara Seida Behrama!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

57. minut - GOOOOL! Pogodio je trener Branislav Krunić sa izmjenom. Odlično je Crnov centrirao na peterac, a Marko Jovanović pogodio za novo vođstvo Borca - 2:1.

56. minut - Umjesto Mirića u igri je Ivan Crnov.

46. minut - Nastavljena je utakmica na Gradskom stadionu.

- poluvrijeme - 

45+1. minut - GOOOOL! Izjednačenje u Banjaluci. Gol za Velež postigao je Brandao poslije akcije Nusmira Fajića, a Brazilac je sa nekoliko metara plasirao loptu u praznu mrežu. Bio je to sedmi pogodak ove sezone za napadača Mostaraca - 1:1.

42. minut - Požutio je "nervozni" Almedin Ziljkić.

39. minut - Odličan udarac Almedina Ziljkića, ali odbranio je golman gostiju.

35. minut - Dupli pas Mostaraca u kaznenom prostoru, međutim, Brandao je izblokiran od strane Marka Jovanovića i propala je prilika za izjednačenje "rođenih".

34. minut - Dobra šansa za Borac, ali je Stojan Vranješ na dodavanje Zorana Milutinovića dao predug for.

31. minut - Žuti karton za kapitena Borca Stojana Vranješa zbog oštrog starta.

28. minut - Marko Mirić je upropastio dobru priliku da uposli Kajkuta u dobroj poziciji, a potom je i Zijkićev pas prema napadačima banjalučkog tima prekinula odbrana Veleža.

22. minut - Dobra prilika za goste iz Mostara, glavom je tukao Samir Zeljković, ali još bolje reagovao Mladen Lučić.

19. minut - Žuti karton za Samira Zeljkovića nakon prekršaja nad Almedinom Ziljkićem.

16. minut - GOOOOL! Vranješ je prevario Adnana Bobića i doveo Borac do prednosti - 1:0. Njegov šesti pogodak ove sezone!

15. minut - PENAL za Borac! Oboren je Stojan Vranješ na liniji šesnaesterca i sudija Elvis Mujić je pokazao na bijelu tačku!

poslij9. minut - Sjajan volej napadača Veleža Brandaa, šut iz koljena, ali je Mladen Lučić izvadio loptu ispod prečke i izbacio u korner. 

7. minut - Dvije greške posljednje linije odbrane Borca, međutim, snašao se golman Mladen Lučić i spasio Borac.

5. minut - Stojan Vranješ je uhvatio volej poslije centaršuta iz kornera, ali visoko iznad prečke Veležovog gola.

4. minut - Početna inicijativa Borca i prvi korner, koji je izborio Stojan Vranješ.

1. minut - Počela je utakmica u Banjaluci.

- minut ćutanja na Gradskom stadionu za prerano preminulog Suada Beširevića, legendarnog igrača Borca.

NAJAVA

Velež dolazi u Banjaluku na krilima dvije vezane pobjede - u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 (1:2) i nad Tuzlom siti (2:1) dotadašnjim liderom šampionata, ali su u taboru banjalučke ekipe istakli da će od prvog minuta da napadnu "rođene" s ciljem da "naplate" pomalo nezaslužen poraz od Sarajeva na "Koševu" (1:0).

Trener Borca Branislav Krunić najavio je promjene u ekipi, koja već duže vrijeme "kuburi" sa neefikasnošću, dok će gostujući šef struke Feđa Dudić pokušati da čvrstom igrom u odbrani i sredini, da dobije prostor za brze kontranapade svojih fudbalera, prvenstveno Nusmira Fajića i Brandaa.

Krunić je zbog loše efikasnosti izostavio Srđana Vujakliju i u startnih 11 uvrstio iskusnog napadača Sašu Kajkuta, takođe u starterima nema Denisa Čomora i Ivana Crnova, umjesto kojih će zaigrati Almedin Ziljkić i Siniša Dujaković.

Sastavi

BORAC: Lučić, Jovanović, Janičić, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Ziljkić, Kajkut

VELEŽ: Bobić, Dario, Zvonić, Manev, Urdinov, Hasanović, Zeljković, Čivić, Vehabović, Brandao, Fajić.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nedjelja

U nedjelju 7000 protiv Želje. Sjajna pozivnica

Igor

Tako se igra. To će napuniti stadion protiv Željezničara, samo dobijete kako god znate u kupu u srijedu.

Čestitam

Borac je u drugom poluvremenu izgledao šampionski. Raduje što je takva reakcija igrača bila pod velikim pritiskom i nakon postignutog gola Veleža, što je odraz dobre atmosfere u timu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC