• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo dao gol Bajeru i prepravio knjigu rekorda

Autor mondo.rs

Portugalski veteran u utorak je postavio neke nove rekorde, neke je izjednačio, a neke koji su već bili u njegovom vlasništvu - poboljšao.

Kristijano Ronaldo u 35. godini više nije na vrhuncu svojih igračkih moći, ali i dalje je napadač oko koga se "vrti" jedna od najjačih ekipa u Evropi.

Portugalac je standardan u prvom timu Juventusa, igra dobro i daje golove, a kada je u 88. minutu utakmice protiv Bajera iz Leverkuzena (3:0) matirao istrčalog Lukaša Hradeckog, ponovo je prepravio knjigu rekorda Lige šampiona i evropskih klupskih takmičenja.

Svojim 130. golom u Evropi (za Sporting, Mančester junajted, Real i Juventus), povećao je vođstvo u odnosu na drugoplasiranog Lionela Mesija, koji je kao igrač Barse zatresao mrežu 115 puta.

Ako se računaju samo mečevi najelitnijeg takmičenja na kontinentu, onda je njihov skor 128:112.

Ronaldo je ujedno igrač koji je Ligi šampiona dao najviše golova klubovima iz jedne zemlje. Njegove omiljene "žrtve" su upravo Nijemci, čijim predstavnicima je ubacio loptu iza gol-linije 27 puta na 25 utakmica.

Sa pomenuta četiri kluba ostvario je ukupno 102 pobjede u Ligi šampiona i time pretekao nekadašnjeg saigrača Ikera Kasiljasa (Real, Porto), koji ima 101.

Prvim golom u karijeri protiv Bajera, Ronaldo se izjednačio sa Raulom Gonzalesom - obojica su u okviru Lige šampiona bili strijelci u duelima sa 33 različita kluba.

"CR7" takođe je stigao Raula, ali i Mesija, po tome što je u takmičenju za prvaka Evrope postigao bar jedan pogodak u 14 uzastopnih ciklusa! Argentinac će gotovo sigurno postati vlasnik tog rekorda ove jeseni - možda već večeras, ako bude precizan u utakmici protiv Intera.

Zanimljivo je još da je Ronaldo golom u utorak uveče na najljepši način obilježio tačno 16 godina otkako je debitovao u Ligi šampiona. Bilo je to u porazu Mančester junajteda od Štutgarta 1:2, prvog oktobra 2003.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC