• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Juventusa ide u PENZIJU sa 33 godine!

Autor mondo.rs

Projektovani nasljednik Alesandra del Pjera odlučio da se povuče, ostaje žal za još nekoliko godina u dresu "stare dame".

Legenda Juventusa i nekadašnji reprezentativac Italije Klaudio Markizio odlučio je da se iznenada povuče i objavi kraj karijere.

Ova priča ne dolazi kao šok kada se pogledaju njegovi angažmani u prethodnom periodu, ali s obzirom da ima 33 godine, jasno je da je mogao da pruži još nekoliko sezona među profesionalcima.

Ipak, odluka da okači kopačke o klin je zvanična, ne planira da ponovo igra, a najveći razlog jesu povrede koje su mu prethodnih godina dobrano uticale na karijeru.

Svoju odluku saopštio je tamo gdje je i ostavio najveći trag, konferencija za medije održana je na stadionu Juvea, a fudbaler je bio poprilično emotivan i prije nego što je u mikrofon izrekao najteže riječi za svakog profesionalnog sportistu.

"Dao sam obećanje sebi kada sam bio dječak i maštao da postanem fudbaler – rekao sam da ću igrati sve dok se budem osjećao prijatno kada kročim na teren. U posljednje vrijeme, shvatio sam da sam prestao da ispunjavam to obećanje, i zato sam odlučio da prestanem", napisao je Markizio na svom zvaničnom Tviter nalogu.

"Zahvalio bih se dječaku koji sam tada bio, hvala mu na tom snu. Podario mi je snagu, uspjeh i sreću".

Italijan je dugo branio boje crno-bijelih, pružao je sjajne partije u dresu torinskog kluba, a jasno je koliko je volio ovaj tim, budući da se upravo tu i oprašta, iako nije igrao za njih još od 2018.

On je rođen i odrastao je u tom gradu, od sedme godine je bio član "stare dame", a tokom svog vremena u klubu upisao je 389 seniorskih nastupa, na kojima je dao 37 golova i podijelio 43 asistencije.

Bio je vjerni vojnik "bjankonera", projektovan je za nasljednika legendarnog Alesandra del Pjera, ali kockice se nisu složile, pa su ga povrede koštale još veće karijere.

Osvojio je Markizio sedam "skudeta" sa Juventusom, igrao važnu ulogu u selekciji "azura", ali čini se da nikada nije ispunio svoj puni potencijal, usljed velikih problema sa koljenom koje je imao. Upravo iz tog razloga je i napustio Italiju, posljednju sezonu proveo u Zenitu iz Sankt Peterburga, ali je tamo upisao samo 15 nastupa prije nego što je u avgustu otišao iz Rusije.

Od tog trenutka, nema klub, bilo je pitanje gdje će nastaviti karijeru, ali odgovor je očito – nigdje.

Jedan od najvećih ratnika torinskog kluba u ovom vijeku odlučio je da "odsvira kraj", a fudbalskoj javnosti, i navijačima Juvea ostaje samo da razmišljaju o tome kakav bi bio da ga povrede nisu omele...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC