• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obamejang odbrusio direktoru Borusije: Ti si KLOVN

Autor mondo.rs

Nekadašnji centarfor Borusije odgovorio na optužbe jednog od čelnika svog prethodnog kluba.

Pjer Emerik Obamejang ostavio je dubok trag u Borusiji Dortmund, u kojoj je od 2013. do 2018. odigrao 213 utakmica i dao 141 gol, uz 36 asistencija.

Prošle zime ipak je došlo vrijeme za rastanak, pa se odselio u London i zadužio dres Arsenala u transferu od 63,7 miliona evra.

Ove sedmice, direktor Borusije Hans Joakim Vacke govorio je o tom transferu, provlačeći u svojoj izjavi da je igrač sam htio da ode za veliki novac.

"Naravno da je teško zadržati igrača kada se pojave takve svote. Neki mijenjaju klubove zbog tolikog novca, iako ti klubovi nisu igrali Ligu šampiona godinama. Obamejang igra sjajno za Arsenal i vjerovatno će mu biti toplo oko srca kada bude pogledao stanje na svom bankovnom računu, ali će mu srijedom biti žao kada bude morao da gleda Ligu šampiona na televiziji", izjavio je Vacke.

Hitri napadač "tobdžija" oštro je odgovorio na te riječi.

"Bolje za tebe da nikad ne pričam zašto sam zaista napustio Dortmund. Gospodine Vacke, ti si takav klovn. Pamtim kada si rekao da nikad nećeš prodati Ousmana (Dembelea), a onda si vidio 100 miliona i prvi si prihvatio taj novac. Nemoj da pričaš o novcu, molim te. Ostavi me na miru, molim te", napisao je Obamejang na svom Twitter profilu.

Obamejang je napustio klub u periodu u kojem nije bio u najboljem odnosu sa rukovodstvom. Štaviše, bio je tri puta disciplinovan tokom te sezone, a čak se i na svom Instagram profilu oglasio i objasnio pratiocima zašto je pokušao da "izgura" transfer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC