• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Herta se diže, Ibišević najavio preokret u Berlinu

Autor mondo.ba

Sedmo kolo Bundeslige otvoreno je u Berlinu, gdje je Herta poslije preokreta trijumfovala nad Fortunom (3:1), upisala treći trijumf zaredom i stigla do desete pozicije na tabeli, dok je gost poražen i peti put od starta sezone

Mučila se Herta rezultatski u prva četiri kola, osvojivši samo jedan bod u uvodnih 360 minuta tekuće bundesligaške sezone, ali čini se da tim iz prestonice polako hvata zalet i dolazi do forme kakvu navijači ovog kluba očekuju od Vedada Ibiševića, Marka Grujića i ostalih.

Nakon što su savladali Paderborn (2:1) a potom i Keln (0:4), puleni Ante Čovića večeras su pred domaćom publikom savladali Fortunu iz Diseldorfa, koja ni 17. put zaredom (!?) u Bundesligi nije uspjela da sačuva svoju mrežu, što je negativan rekord...

HERTA – FORTUNA 3:1 (2:1)
/Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 – Henings 32 pen/

Iako je Herta bila ta koja je diktirala tempo od prvog minuta, ipak se prvo zatresla mreža tima koji svoje mečeve igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Dogodilo se to u 32. minutu, kada je sa ''kreča'' poentirao Ruven Henings, postigavši svoj četvrti ovosezonski gol.

Gostujući trener Fridhelm Funkel, koji je u sezoni 2008-09 sjedio i na klupi Herte, tek je šesti stručnjak koji je skupio minimum 500 utakmica u Bundesligi. Ispred njega su Udo Latek (522), Tomas Šaf (524), Erih Ribek (568), Jup Hejnkes (669) i neprikosnoveni Oto Rehagel (836).

Jedanaestercu je prethodila nesmotrenost štopera domaće ekipe Dedrika Bojate, koji je nagazio Olivera Finka, a nakon konsultacija sa kolegama iz VAR sobe i gledanja snimka, sudija Martin Petersen odlučio je da pokaže na bijelu tačku, uprkos protestima hrvatskog stručnjaka na klupi Berlinaca Ante Čovića, koji je smatrao da je reakcija arbitra bila zakašnjela.

Samo sedam minuta ranije, protestovali su gostujući igrači, koji su smatrali da je još tad trebalo da bude dosuđen penal za Fortunu.

U šesnaestercu domaćeg sastava došlo je tada do kontakta između defanzivca Herte Maksimilijan Mitelštata i veziste tima iz Diseldorfa Luisa Bejkera, i tad je Petersen odlučio da se ''podsjeti'' putem snimka na tu situaciju, ali je smatrao da elemenata za penal nije bilo.

Kako rekosmo, Čovićev tim je bio dominantniji u prvom poluvremenu i nije dopustio da ga primljeni gol omete.

Naprotiv – već do odlaska na pauzu Berlinci su preokrenuli stvari u svoju korist!

Ako nije bio precizan u petom, a potom, u još boljoj situaciji u 34. minutu, kada je zakasnio da zahvati loptu, bh. reprezentativac i kapiten Herte Vedad Ibišević (izašao iz igre u 71. minutu) jeste u 37. minutu, kada je sa desne strane od Marijusa Volfa primio loptu između dva štopera Fortune Kasima i Ajhana i u svom stilu uspio da matira Zakarija Stefena.

Američki golman po loptu je u svoju mrežu morao i u 44. minutu. Ponovo je idealan pas stigao sa desne strane, centrirao je češki internacionalac Vladimir Darida, a ovog puta se na pravom mjestu našao Žavairo Dilrosun.

Po pitanju konačnog ishoda, sve je, na sreću domaćih navijača, njih oko 30.000, bilo poznato u 62. minutu, kada je pomenuti Čeh, nakon što je sve pripremio za gol Dilrosuna na isteku prvog dijela, i sam zatresao mrežu gosta, nakon sjajnog trka i asistencije Dodija Lukebakija.

Bio je to prvi bundesligaški gol Daride za Hertu nakon više od dvije i po godine, s obzirom da je, do večeras, posljednji put pogodio 25. februara 2017. godine, u pobjedi (2:0) nad Ajntrahtom.

I tad je, dodajmo, jedan od strijelaca bio – Vedad Ibišević!

BUNDESLIGA – 7. kolo

Herta – Fortuna 3:1 (2:1)
/Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 - Henings 32 pen/

Subota:

Bajer – RB Lajpcig (15.30)
Bajern – Hofenhajm
Frajburg – Borusija D.
Paderborn – Majnc
Šalke – Keln (18.30)

Nedjelja:

Borusija M. – Augzburg (13.30)
Volfsburg – Union Berlin (15.30)
Ajntraht – Verder (18.00)

TABELA: Bajern 14, RB Lajpcig 13, Frajburg 13, Šalke 13, Borusija M. 13, Bajer 13, Volfsburg 12, Borusija D. 11, Ajntraht 10, Herta (+1) 10, Verder 7, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna (+1) 4, Union Berlin 4, Majnc 3, Keln 3, Paderborn 1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC