• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: Nekada je i bolje da neke snove ne ostvariš

Autor mondo.rs

"Nikako ne bih voleo da budem deo onoga što se dešavalo prošle sezone u finalu ABA lige", kaže plejmejker italijanskog Virtusa, koji se letos ozbiljno dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom mts.

 Teodosić o Zvezdi: Nekada je i bolje da neke snove NE OSTVARIŠ Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

U ekstazi su bili navijači Crvene zvezde mts letos kada se pričalo da bi Miloš Teodosić konačno mogao da zaduži crveno-beli dres. Nedeljama su verovali da će se to dogoditi, ali je sjajni plejmejker, ipak, izabrao Virtus iz Bolonje.

Zašto, pitanje je na koje teško da ćemo uskoro saznati pravi odgovor, ali jedan od razloga Teodosić je naveo gostujući u emisiji TV Arena Sport, snimanoj u Bolonji.

"Nikako ne bih voleo da budem deo toga što se dešavalo prošle sezone u finalu ABA lige", izjavio je 32-godišnji Valjevac, misleći verovatno na incidente i tenziju koji su obeležili duele crveno-belih i podgoričke Budućnosti.

U svakom slučaju, sada je jasno da u karijeri neće nositi dres voljenog kluba.

"Sada mislim da više ne postoji realna opcija. Jako sam želeo, ali nekada je i bolje da neke svoje snove ne ostvariš, nego da ne bude onako kako si u svojoj glavi zamišljao", smatra Teodosić.

Kapiten reprezentacije zbog povrede je propustio minulo Svetsko prvenstvo, na kojem je naša selekcija podbacila ispavši u četvrtfinalu od Argentine.

"Mislim da je ovo rezultat koji niko nije očekivao... Ne treba zaboraviti da je ovo bilo jako kvalitetno prvenstvo. Izgubili smo u četvrtfinalu, koje je najbitnija utakmica na Svetskom prvenstvu. Izgubili smo od sjajne ekipe. Ne mogu da kažem da se igrači nisu borili, videla se ogromna želja kod njih, ali ostaje žal. Ovo je bila velika šansa da se uđe u finale i napadne zlato", razočarano je konstatovao Teodosić.

"Malo nam se i obilo o glavu to što nismo imali ozbiljnu utakmicu u grupi. Dobijali smo po 30-40 razlike, prilično lagano i možda je zato došlo do nekog opuštanja".

Posle turnira u Kini razgovarao je sa Bogdanom Bogdanovićem, kom je u njegovom odsustvu pripala uloga lidera na parketu.

"Čuo sam se sa Bogdanom. Izuzetno mu je teško palo. Jako mi je krivo što nisam bio tamo da pomognem, ali ne treba zaboraviti da smo imali dosta problema sa ekipom i povredama. Lučić je krenuo da igra iz povrede, Bjelica je tokom turnira imao problema sa kolenom... Moraće da prođe vreme, da se slegnu utisci pa da se naprave ozbiljne analize".

Rekao je Teodosić i da mu je bilo jako teško da Mundobasket prati kao navijač.

"Bilo mi je jako teško da gledam, posebno jer sam se nadao da ću ići sa njima. Vratio sam se sa priprema da uradim preglede. ali mi je rečeno da moram da pauziram. Možda sam i mogao da odem ali bi već bila završena grupa, a ja ne bih mogao da igram bez treninga i zato smo odlučili da ne idem u Kinu", objasnio je.

Govorio je i o iskustvu u NBA ligi, gde je bio član Los Anđeles Klipersa, ali se nije naigrao.

"Otišao sam sa 30 godina, što je kasno. Da sam otišao sa 24-25, kao Bogdan, mislim da bih napravio dosta više. Ali ne kajem se, probao sam i uverio se da je to stvarno najbolja košarkaška liga".

Objasnio je i zašto je izabrao Virtus iz Bolonje.

"Imao sam još neke opcije koje su bile realne i koje sam razmatrao. Ovo mi je bio izazov više, da dođem u ekipu koja dugo nije napravila uspeh i probamo nešto da uradimo. Možda ne ove sezone, ali nadam se sledeće".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC