• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić sa istim sastavom napada Francuze

Safet Sušić protiv Francuske će vjerovatno izvesti isti sastav koji je trijumfovao u Luksemburgu (3:0). “Idemo na pobjedu”, poručuje Pape.

 Sušić sa istim sastavom napada Francuze Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH u utorak (21.00) na Koševu nastavlja kvalifikacije za EP i to protiv Francuske koja će pokušati da se iskupi za poraz od Bjelorusije već na startu kvalifikacija (0:1).

Selektor Safet Sušić najavljuje da će “zmajevi” napasti “galske pijetlove” i pokušati da ostvare vrlo značajnu pobjedu koja bi mnogo značila za nastavak kvalifikacionog ciklusa.

“Kada bi mi sada neko ponudio 0:0 ne bi pristao. Rekao bi “ne” i išao bi da pobijedimo. Pokušaćemo doći do trijumfa, jer bi nam to mnogo značilo. Ako želimo to ostvariti sutra moramo postići minimalno dva gola. U tom slučaju imali bi šest bodova, a Francuzi bi ostali na nuli. I tada bi imali realne šanse da osvojimo prvo mjesto”, izjavio je Sušić.

Sušić je svjestan da je sastav sa dva napadača i nekoliko ofanzivnih veznih igrača mač sa dve oštrice, ali ne planira da izbaci iz početnog sastava nekog od napadača.

“Riskantno je, ali isto tako ne bi bilo korektno da izostavim jednog igrača koji je igrao protiv Luksemburga. Oni koji budu igrali imaće veće obaveze u fazi odbrane. Smatram da je ovo utakmica koja se ne može završiti rezultatom 0:0”, rekao je Sušić.

On je dodao da neće zadužiti nekog od igrača da striktno čuvaju napadača “trikolora” Karema Benzemu, već će ostati pri taktici igranja zone.

“Respektujemo ih, ali i mi imamo ekipu koja je spremna nda ode na veliko tamkičenje”, istakao je Sušić.
Napadač BiH Edin Džeko upozorio je da će se Francuzi pokušati iskupiti svojim navijačima za iznenađujući poraz od Bjelorusije, ali je istakao da “zmajevi” ipak mogu do pozitivnog rezultata.

"Francuzi su ranjeni. Izgubili su od Bjelorusije i sada će se na nama pokušati iskupiti. Mi smo pozitivni u glavi nakon pobjede nad Luksemburgom. Ne smije se desiti da potcijenimo galske pijetlove. Moramo se skoncentrisati samo na sebe i tad sasvim sigurno možemo do pozitivnog rezultata", rekao je Džeko.

Reprezentacija Francuske u ponedjeljak je doputovala u Sarajevo čarter letom koji je kasnio pola sata.

Selektor Loran Blan i igrači Francuske nisu bili raspoloženi za izjave po dolasku na sarajevski aerodrome, već su se odmah autobusom uputili ka hotelu “Radon Plaza” gdje će biti smješteni, a u ponedjeljak uveče odradiće trening na Koševu.

Meč BiH – Francuska sudiće Nijemac Feliks Brih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC