• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inzagi i Klose "nanišanili" Milera

Kakav je strijelac bio Gerd Miler, najbolje govore njegovi rekordi, od kojih su neki još na snazi, a neki su nedavno oboreni.

 Inzagi i Klose "nanišanili" Milera Izvor: MONDO

Sjajnog njemačkog napadača, koji je za Bajern igrao od 1964. do 1979. godine, ovih dana su u izjavama pomenula dvojica aktuelnih golgetera.

Filipo Inzagi (Milan) i Miroslav Klose (Bajern) rekli su da im je želja da do okončanja karijere sruše rekorde koje je prije više od tri decenije postavio čuveni "Der Bomber".

Inzagi se septembra prošle godine, kada je dao dva gola Olimpiku iz Marseja, izjednačio sa Milerom po broju golova postignutih u evropskim kupovima. Obojica su postigla po 70, a tridesetsedmogodišnji Pipo nada se da će u predstojećoj Ligi šampiona uspjeti da "umuva" bar još jedan, u svom stilu.

"Ne krijem da je rušenje Milerovog rekorda moj san. Želim da mi se ispuni već protiv Oksera", rekao je Inzagi, koji se pored Ibrahimovića, Pata, Robinja i Ronaldinja najvjerovatnije neće naigrati ove sezone.

Klose je sebi postavio nešto teži zadatak, jer mu nedostaje čak 15 golova da bi smijenio Milera na poziciji najefikasnijeg reprezentativca Njemačke svih vremena.

Tridesetdvogodišnji Klose je na 102 nastupa za "elf" zatresao mrežu 53 puta, dok je Miler na 62 meča bio strijelac čak 68 puta!

"Cilj mi je da dam gol za Njemačku na svakoj utakmici, mada mi imponuje i to što sam među dvojicom najboljih u istoriji. Pokušaću da u utorak protiv Azerbejdžana pružim još jednu dobru igru".

Miler je od 1974. do 2006. godine bio i prvi strijelac Mundijala, sa ukupno 14 pogodaka, ali ga je na SP u Njemačkoj pretekao Luis Nazario da Lima Ronaldo, njegovim petnaestim golom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC