• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poketino: "Ne govorite igraču da je sr**e"

Autor mondo.rs

Menadžer londonskog kluba ovih dana je gost vlasnika Pari sen Žermena na jednom samitu u Aziji. Tamo je govorio o stanju svoje ekipe.

Poslije sezone za istoriju, završene u finalu Lige šampiona, Totenhem je ove jeseni u sve većem problemu.

Ekipa Maurisija Poketina osvojila je samo 11 od moguća 24 poena u uvodnih 11 kola Premijer lige, a u Ligi šampiona je doživjela izuzetno bolan poraz na svom terenu. Dugo će se pamtiti način na koji je Bajern pobijedio uz velikih 7:2 u Londonu.

Poslije te utakmice, Poketinova ekipa je prošlog vikenda doživjela takođe bolan neuspjeh, jer je na gostovanju Brajtonu izgubila rezultatom 3:0.

Kao što obično biva, u međuvremenu su se pojavile glasine o svađi u svlačionici, a igrači su reagovali i na zaista mučne tračeve, poput onoga da supruga Kristijena Eriksena spava sa Janom Vertongenom.

Osim toga, engleski novinari objavljivali su i da je ekipa ljuta zbog velike plate predsjednika Danijela Levija (pet miliona funti), da joj ne odgovara nestalni Poketinov karakter, kao ni njegove ljutnje poput one nakon finala Lige šampiona protiv Liverpula.

Navodno, tada je bio toliko bijesan na ekipu zbog poraza da je otišao pravo u Barselonu, dok su fudbaleri i ostatak stručnog štaba otišli nazad za Englesku.

U svakom slučaju, nada svih u klubu je da će tokom aktuelne pauze ova buka da se stiša, a da će ekipa zaigrati kako zna. U međuvremenu, Poketino je ovih dana gost gazdi Pari sen Žermena u Kataru, gdje na jednom sportskom samitu prenosi učesnicima znanje i iskustva.

Komentarišući aktuelnu situaciju u svojoj svlačionici, Argentinac je rekao:

"Mi u Totenhemu radimo kao tim. Poslije dva teška poraza, moramo da razmišljamo o budućnosti. Morate da se oporavite na emotivnom polju. Kada ste na vrhu, onda osjećate da morate da odgovorite dostojanstveno. A, teško je kontrolisati emocije kada igrate finale Lige šampiona i u narednih nekoliko mjeseci dođete u ovakvu situaciju."

"Stvari se u fudbalu mijenjaju brzo. Prošle sezone možete biti jedan tim, a sada drugi, potpuno drugačiji. Tako stoje stvari u ovakvim sportovima. Ekipa je izgubila samopouzdanje i moramo da radimo da to izborimo ponovo. Pričamo sa igračima, govorimo im da smo izgubili zbog grešaka, ali da je važno da ih zaboravimo. Najbolje ćete pomoći igraču tako što mu nećete reći da je igrao kao sranje. Ne možete da se krijete. Morate da podijelite odgovornost."

Za vrijeme Poketinovog odsustva, Totenhemovu ekipu treniraju njegovi pomoćnici Toni Himenez i Migel D'Agostino, mada je veći dio ekipe van klupskog trening centra, zbog utakmica reprezentacija.

Kada opet budu na okupu, "pijevci" će imati apsolutni imperativ pobjede u ligaškom duelu protiv Votforda u subotu 19. oktobra, pa protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona, 22. oktobra. U oba meča Poketinov tim biće domaćin.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC