• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi i Slovenci... Naravno, neriješeno!

Srbija i Slovenija igrale su 1:1 (0:0) u Beogradu u meču Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvi 2012.

 Srbi i Slovenci... Naravno, neriješeno! Izvor: MONDO

Gosti su na stadionu Crvene zvezde poveli u 63. minutu preko Milivoja Novakoviča, a izjednačio je Nikola Žigić u 86. POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

Nekoliko minuta prije izjednačujućeg gola, portugalski sudija Olegario Benkverensa propustio je da dosudi penal za "orlove" pošto je Matej Mavrič napravio prekršaj u kaznenom prostoru nad Dankom Lazovićem.

Tako je i peti duel srpske reprezentacije, kako god se ona zvala, i slovenačke završen remijem! Samo je prvi put (na EP 2000) bilo 3:3, a preostala četiri meča završena su identičnim rezultatom - 1:1.

S obzirom na igru i razvoj događaja na terenu Srbi treba da budu zadovoljni.

Udarac Zdravka Kuzmanovića sa 30 metara i šut Žigića glavom je sve što su "orlovi" uradili dok gosti nisu poveli. A imali su najbolji fudbaleri iz "dežele" prilike da stignu do prednosti još u prvom poluvremenu, ali se Zlatko Dedič ispromašivao.

"Zlatni dečko" Slovenije, čiji je pogodak trasirao put Sloveniji na Mundijal u Južnoj Africi, mogao je da se proslavi i u Beogradu, ali je propustio dvije odlične šanse.

Tek kada je Novakovič nadmudrio srpsku odbranu i donio radost slovenačkim navijačima, kojih je na tribinama bilo oko tri-četiri hiljade, "orlovi" su se trgli.

Miloš Ninković i Kuzmanović su loše reagovali kada su mnogi među više od 20 hiljada gledalaca na tribinama loptu već vidjeli u mreži Samira Handanoviča. Uslijedio je i (ne)dosuđeni penal...

A onda je Žigić postigao gol za erupciju oduševljenja i bod, koji Srbiju stavlja u poziciju ispred Slovenije. To je drugi uzastopni gol napadača Birmingema poslije dugog posta, ukupno 18. u reprezentativnom dresu, jer se četiri dana ranije na Farskim Ostrvima takođe upisao u strijelce.

"Orlovi" su savladali Farska Ostrva u prvom kolu i sada imaju četiri boda, a Slovenci imaju jedan, jer su na startu kvalifikacija iznenađujuće poraženi kod kuće od Sjeverne Irske (0:1).

Ipak, podjela plijena u Beogradu najviše odgovara Italijanima, koji su poveli kolo poslije pobjeda u Estoniji i kod kuće nad Farskim Ostrvima.

Novakovič je ujedno pokvario jubilej domaćinu, jer je to bila 50. utakmica od osamostaljenja Srbije.

Selektor Radomir Antić odradio je polovinu kazne od četiri utakmice suspenzije, koliko ga je kaznila FIFA. Na klupi je ponovo bila njegova "produžena ruka", Aleksandar Janković.

"Utakmica je bila teška, kako smo i očekivali. Slovenci su bili sjajno organizovani i bilo ih je teško destabilizovati naročito u defanzivi. Kada izjednačite nekoliko minuta prije kraja, ne možemo da budemo nezadovoljni, ali naše ambicije prije utakmice bile su veće od jednog boda", ocijenio je Janković.

Antić je u odnosu na prethodnu utakmicu pružio šansu Zoranu Tošiću i Aleksandru Lukoviću, umjesto Miloša Krasića i Ivana Obradovića. Ipak, u poluvremenu je Krasić zamijenio upravo Tošića.

Navijači srpske reprezentacije ponovo su se obrukali. Kao i u nekim ranijim utakmicama i ovog puta zviždalo se tuđoj himni, ovog puta slovenačkoj.

Prije početka meča, srpski reprezentativci razvili su transparent: "Vilota, uz tebe smo", posvećen teško bolesnom fudbaleru Crvene zvezde Milanu Vilotiću.

Naredne utakmice u kvalifikacijama reprezentacija Srbije igraće 8. i 12. oktobra kod kuće protiv Estonije i na gostovanju Italiji.



Tokom minuta ćutanja legendi jugoslovenskog fudbala Stjepanu Bobeku, srpski navijači na južnoj tribini sukobili su se sa policijom.

Tome je predhodila tuča srpskih i slovenačkih navijača preko ograde između južne i zapadne tribine. Grupa domaćih huligana došla je do ograde i ukrala slovenačkim navijačima transparente, a onda ih gađala plastičnim flašama i stolicama sa tribine.

SRBIJA: Đuričić - Rukavina, Vidić, Subotić, Luković - Tošić (od 46. Krasić), Stanković (od 71. Kačar), Kuzmanović, Jovanović (od 64. Ninković) - Lazović, Žigić.

SLOVENIJA: Handanovič, Brečko, Cesar, Koren, Birsa (od 78. Iličič), Jokič, Kirm (od 89. Stevanovič), Radosavljevič, Mavrič, Novakovič, Dedič (od 77. Ljubijankič).

ŽUTI KARTON: Stanković, Jovanović, Žigić, Luković, Vidić, Kuzmanović (Srbija), Radosavljevič, Handanovič, Kirm, Mavrič (Slovenija).



IZ MINUTA U MINUT

8. Kuzmanović je oprobao udarac sa više od 30 metara, golman Handanovič je napravio paradu i loptu prosledio u korner.

19. Kirm je prošao po lijevom krilu i centrirao po zemlji, na loptu je natrčao Dedič i sa desetak metara šutirao "ljevicom"... Pored gola.

26. Opet je Dedič mogao da se upiše u strijelce. Pobjegao je srpskoj odbrani, primio "dubinsku" loptu, a kada mu je Đuričić izašao u susret, kao i sedam minuta ranije, tukao je neprecizno.

30. Stanković je "pogodio" u glavu Žigića, koji nadskočio čuvara, ali je loptu ka golu Handanoviča uputio slabo, pa slovenački golman nije imao problema da je uhvati.

49. Luković je izgubio loptu u blizini svog gola, Birsa je odmah uposlio Novakoviča, ali je Vidić reagovao pravovremenim startom.

52. Krasić se sjurio u kazneni prostor gostiju, ali je dao prejak pas, pa je Handanovič intervenisao.

63. Gosti su poveli golom Novakoviča u 63. minutu. Kirm je centrirao, Novakovič je pobegao Subotiću i sa peterca u skoku, nogom poslao loptu u mrežu Đuričića - 0:1.

70. Žigić je glavom spustio loptu Ninkoviću, koji je imao otvoren šut sa 13-14 metara... Ali, bio je neprecizan.

77. Lopta se odbila do usamljenog Kuzmanovića, koji je loše reagovao sa šest metara. Slabo je šutirao, a slovenački defanzivac je glavom spriječio pogodak.

82. Lazović je pobegao gostujućoj odbrani poslije greške Cesara, kada je ušao u kazneni prostor startom sa leđa ga je srušio Mavrič, a portugalski sudija Benkverensa pokazao je na korner. Tako je napravio veliku grešku, jer je morao da dosudi penal za Srbiju.

86. Izjednačio je Žigić. Rukavina je centrirao sa desnog krila, visoki napadač se izborio za poziciju u duelu sa Brečkom i sa šest metara glavom zakucao loptu u mrežu - 1:1.

93. Luković je izveo "skraćeni korner", lopta je prohujala kroz kazneni prostor, ali i pored gola Slovenaca što je bilo dovoljno samo za uzdahe iz više od 20 hiljada grla.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC