• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska velesila za BiH

Francuska je očitala lekciju Bosni i Hercegovini (0:2) na prepunom Koševu i osvojila prve bodove u kvalifikacijama za EP 2012.

 Francuska velesila za BiH Izvor: MONDO

Izabranici Lorana Blana demonstrirali su silu u utorak uveče na stadionu Asim Ferhatović Hase! Najviše zahvaljujući sreći i golmanu Kenanu Hasagiću, "zmajevi" su prošli samo sa 2:0.

Koliku nemoć su pokazali izabranici Safeta Sušića najbolje pokazuje podatak da su prvi šut ka golu Lorisa izveli u 60. minutu i to slobodnjakom Miralema Pjanića sa 40 metara!?

Golove za goste postigli su Karim Benzema u 72. minutu, a tačku na trijumf stavio je Floran Maluda pet minuta kasnije.

U drugim utakmicama Grupe D, Bjelorusija je remizirala protiv Rumunije (0:0), dok je Albanija golom Salihua u 37. minutu nadigrala Luksemburg.

Poslije dva kola, na vrhu je neočekivano Bjelorusija sa četiri boda, BiH, Francuska i Albanija imaju po tri,  Rumunija dva, Luksemburg bez bodova...



Povodom dana FIFA fer-pleja dva kapitena, Emir Spahić i Alu Dijara pročitali su deklaraciju Svjetske fudbalske federacije koja neće trpiti rasističke ispade navijača.

Uprkos tome, veliki broj navijača BiH sramotno se ponio prilikom intoniranja "Marseljeze", ali i kod drugog gola, kada su bakljama zasuli teren. Jedan od projektila umalo nije pogodio Filipa Meksesa. Ne treba zaboraviti ni standardni navijački repertoar "Savez napolje"

Selektor BiH Safet Sušić na teren je izišao sa istim sastavom iz Luksemburga, s tim da Vedad Ibišević igra nešto povučenije. kako je igrao, pokazuju zvižduci stadiona, kada ga je Pape izvukao sa terena...

Pape: Strah očiju nema!



Neraspoloženi selektor BiH Safet Sušić sve što je mogao da uradi u prvoj izjavi poslije susreta je da čestita odličnim Francuzima.

"Bili su bolji, treba im čestitati na pobjedi. Ušli smo rezervisano u utakmicu, previše smo se plašili i respektovali protivnike, posebno u prvom dijelu. Početkom nastavka smo krenuli malo bolje, ali kad smo dobili gol, sve je bilo gotovo", izjavio je popularni Pape.

Prema njegovim riječima, sad se treba izdići iznad situacije.

"Francuzi su izgubili od Bjelorusa, mi od njih. Idemo dalje, ima još utakmica. Sad se okrećemo Albaniji".

BiH - Francuska 0:2

Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 26.000. Žuti kartoni: Pjanić, Ibričić (BiH), Valbuena (Francuska).

BiH: Hasagić, Mujdža, Lulić, Nadarević, Spahić, Rahimić (od 74. Zec), Pjanić, Ibričić, Misimović, Džeko, Ibišević (od 74. Jahić).

FRANCUSKA: Loris, Sanja 7, Rami 7, Mekses 7, Benzema 8, Maluda 8, M'Vila 7, Dijara 7, Dijabi 8, Valbuena 7,5, Kliši 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC