• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekad u Želji i Sarajevu, sad rešeta u Turskoj

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Adis Jahović, nekadašnji napadač Sarajeva, Željezničara i Veleža, bilježi sjajan početak sezone u dresu Malatijaspora, inače svog trećeg kluba u Turskoj. Jahović je u sedam odigranih kola postigao isto toliko golova.

Bivši makedonski fudbalski reprezentativac, napadač turskog prvoligaša Malatijaaspora Adis Jahović (32), trenutno je najbolji strijelac turskog prvenstva, a poručuje kako će dati sve od sebe da se njegova serija golova nastavi.

Jahović, koji je nekadašnji napadač Sarajeva, Željezničara i Veleža, bilježi sjajan početak sezone u dresu Malatijaspora, inače, svog trećeg kluba u Turskoj. Jahović je u sedam odigranih kola postigao isto toliko golova.

Jahović naglašava kako golovi zapravo ne dolaze sami od sebe. Kako je rekao, na treninzima ulaže svoj maksimum.

"Uspjeh je povezan sa voljom i karakterom. Koliko budete imali jaku volju, toliko ćete biti i uspješni. Nastojim dati svoj maksimum na treninzima i potruditi se da budem od koristi svom klubu i saigračima", kazao je Jahović.

Govoreći o uspješnom startu sezone, sedam golova u sedam kola, Jahović pojašnjava kako je zapravo to povezano sa sistemom igre koji ima njegov klub.

"S obzirom na to da sam sa trenerom Sergenom radio i ranije, vrlo brzo sam se uklopio u novu sredinu. Vjerujem da ću ovako i nastaviti. Moj posao je da dajem golove i daću sve od sebe na tom planu. Svaki fudbaler želi biti najbolji strijelac. Moj prioritet je da klub ima uspjeha u ligi. Ako moj klub izgubi, golovi koje postignem nemaju nikakvog smisla", poručio je Jahović.

Podsjetimo, u ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, Malatijaspor eliminisana je od Partizana u trećem kolu.

"Crno-bijeli" slavili su 3:1 u prvom meču u Beogradu, da bi Turci u revanšu golom Jahovića upisali minimalan trijumf 1:0, ali nedovoljan za prolaz u plej-of.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC