• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radomire, gdje je Antić?

Predsednik FSS Tomislav Karadžić razočaran poslije loše igre srpskog tima, najavljuje analizu i donošenje odluke na nivou IO FSS.

 Radomire, gdje je Antić? Izvor: MONDO

Još jedna loša igra fudbalske reprezentacije Srbije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Jeste, na startu su savladana Farska Ostrva (da li je uopšte smjelo da bude drugačije!?), a onda je došao prvi jači test - Slovenija i bod "na mišiće".

Poslije burnog ljeta na Terazijama i vaganja šta uraditi sa Radomirom Antićem, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je "presjekao" i odlučio da selektoru produži mandat.

Ipak, uoči starta kvalifikacija Karadžić je dao domaći zadatak stručnom štabu i igračima: Do meča sa Italijom moramo da imamo devet bodova! Međutim, već su "pali" na testu...

Antić je u razgovorima sa čelnicima FSS uveravao da ima model vođenja reprezentacije "sa daljine" (kažnjen je od FIFA sa četiri utakmice zabrane vođenja tima sa klupe zbog sukoda sa urugvajskim sudijom Lariondom na Mundijalu), u stručni štab je potom kooptiran još jedan član - Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde.

Poslije meča sa Farskim Ostrvima Antić nije davao izjave, a "nije ga bilo" ni poslije remija sa Slovenijom. Umjesto njega, izjave su davali njegovi saradnici Rešad Kunovac i Aleksandar Janković.

Predsjednik fudbalske organizacije Tomislav Karadžić je onog dana kada je Antiću data podrška da nastavi da bude selektor rekao da zbog jednog ili dva neuspjeha u kvalifikacijama nikome neće letjeti glava.

"Antić je dobio podršku za cijeli mandat. Neuspjeh na nekoj od narednih utakmica ili neuspjeh u kvalifikacijama uopšte, jeste neuspjeh svih nas. Ne želimo da stvorimo situaciju kao da je neko na strelištu, da je prst na obaraču i da se sada čeka žrtva. Ko kaže da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo? Nije dobro da se pravi presija niti prema selektoru, niti prema predsjedniku", rekao je tada Karadžić.

Međutim, poslije remija sa Slovenijom Karadžić bio vidno razočaran, prije svega zbog slabe igre srpskog tima.

"Izuzimajući posljednjih deset minuta, igrali smo slabo. Sve ostalo nam ne daje nadu da možemo da ostvarimo cilj, a to je plasman na EP", rekao je Karadžić, prenosi "Sport".

Potom je rekao i nešto što bi moglo da nagovijesti nove burne dane na Terazijama. "Ne bih ništa da prejudiciram. Na IO FSS je da kaže posljednju riječ. Očigledno je da je igra naše reprezentacije bila jako loša i u narednim danima ćemo da analiziramo kompletnu situaciju i iznesemo zajednički stav".

Izvještač "Sporta" sa utakmice Srbija - Slovenija primjećuje da je Antić napravio grešku izostavljajući Miloša Krasića iz početnih 11, a onda je konstatovao: "Ova Srbija odavno već nema selektora sposobnog da povede reprezentaciju putem novih pobjeda. Vidjelo se to na SP u Južnoj Africi, vidjelo se i protiv Grčke...ali to, izgleda, nisu vidjeli čelnici fudbalskog saveza. Sujeta i sada već trenerska nemoć pojeli su našeg Radomira, koji je i dalje mislio da Antić ima znanja i moći trenera vrijednog poštovanja".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC