• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanada to NIJE videla 34 godine: Borjan i drugovi DOTUKLI Amerikance!

Autor mondo.rs

Istorijska pobeda domaćina u Torontu, golman Crvene zvezde zaustavio Kristijana Pulišića u jednoj od najboljih šansi na meču.

Čekali su od aprila 1985. godine i konačno su dočekali - Kanada je pobedila SAD! Kanađani su svog velikog rivala savladali 2:0 u meču KONKAKAF Lige nacija i još jednom pokazali sve mane tima Grega Berhaltera, dok je Milan Borjan ponovo blistao na golu domaćih.

Domaćin je u Torontu imao svoje veče, a oba gola postigli su u drugom poluvremenu. Amerikance je "načeo" Bajernov tinejdžer Alfonso Dejvis, dok je Lukas Kavalini u nadoknadi vremena potvrdio treći trijumf Kanađana u tri meča u Ligi nacija.

Golman Crvene zvezde je ponovo bio nesavladiv, pošto je i u prethodna dva meča u ovom takmičenju (oba protiv Kube) sačuvao svoju mrežu.

Ipak, taj učinak protiv Amerikanaca ima još veću težinu, a možda i najbolju šansu na meču odbranio je u 51. minutu krilu Čelsija, Kristijanu Pulišiću. Tu situaciju možete da pogledate OVDE.

Selekcija SAD je time nastavila da razočarava svoje navijače, posle neuspelog pokušaja da se kvalifikuju na Mundijal u Rusiji.

Kanađani su ovim trijumfom obezbedili plasman na Gold kup 2021. godine, a trenutno imaju šest bodova više od SAD u borbi za plasman na završni turnir Lige nacija na kojem će se naći četiri tima.

Do kraja grupne faze, Amerikancima su ostali revanši protiv Kanade i Kube, tako da je i dalje otvoreno pitanje prvog mesta u grupi.

Kanada želi da se domogne plasmana u top šest selekcija u KONKAKAF zoni, čime bi se plasirali u čuvenu "heksagonal" grupu, poslednju kvalifikacionu grupu za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC