• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA kažnjava srpski savez zbog Save?

Predstavnici UEFA sastavljaju izvještaj sa meča Srbija - Slovenija i moguće su kazne za FSS. Savo ostao pri svom: "UEFA nas namješta godinama".

 UEFA kažnjava srpski savez zbog Save? Izvor: MONDO

Posljedice kazne koju je FIFA izrekla Radomiru Antiću zbog verbalnog duela sa urugvajskim sudijom Horheom Lariondom na Mundijalu, osjetile su se već u drugom meču kvalifikacija za EP 2012. godine protiv Slovenije (1:1), ali to možda neće biti kraj  muka.

Naime, Evropska fudbalska unija (UEFA), pod čijim se okriljem igraju kvalifikacije, razmatra mogućnost kažnjava Fudbalskog saveza Srbije zbog nedoličnog ponašanja Save Miloševića u loži stadiona Crvene zvezde i vrijeđanja predstavnika UEFA, ali i zbog novog, lošeg ponašanja navijača Srbije (zviždanje tuđoj himni, sukob sa gostujućim navijačima, potom i policijom).

Milošević je delegate UEFA nazvao "džukelama" i "stokom".

Sudijski koordinator u FSS Zdravko Jokić, koji je bio domaćin predstavnicima UEFA (Belgijanac i Slovak) na meču Srbija - Slovenija, rekao je "Večernjim novostima" da će od njihovog izvještaja zavisiti i da li će protiv FSS biti pokrenut postupak.

"I ne samo zbog verbalnog napada Save Miloševića i Ivice Dragutinovičća, već su vrlo dobro vidjeli i incident među navijačima na južnoj tribini i ponašanje tokom intoniranja himni. Ipak, ono što su mi rekli u vezi sa organizacijom meča uglavnom je bilo ocijenjeno kao izvanredno", rekao je Jokić.

Rječnik kojim su se služili Milošević i Dragutinović, nakon što sudija nije svirao očigledan penal za Srbiju, bio je tipičan u takvim situacijama.

"Pa, znate već naš rječnik... Pritom, Milošević i Dragutinović su sve izgovorili na engleskom tako da su ih gosti vrlo dobro razumjeli. Pokušao sam da zaštitim goste od napada i rekao sam Miloševiću da to sve nema smisla i da ne treba tako da se ponaša. Savez je odgovoran za ljude iz UEFA i samo srpski fudbal može da snosi posljedice zbog ovakvih situacija, ali ne i Savo jer on nije ni funkcioner niti zvanično lice FSS", rekao je Jokić.

SAVO: NE MOGU MI NIŠTA!



Dan poslije oštrih kritika na račun UEFA, Milošević je ostao pri izrečenom.

"Rekao sam sve što sam imao. Ali, mogu da dodam i ovo: mi sportisti vrlo dobro znamo kada je suđenje namješteno. I niko ne može da nas prevari. Pa ni Portugalac Olegario Benkerensa", kategoričan je Miloševiić.

On tvrdi da je Portugalcu naređeno da ne svira penal za Srbiju!

"Njemu je tako naređeno! UEFA mu je naredila. Stalno nas namještaju, godinama unazad, ne dozvoljavaju nam da igramo mirno i pošteno, moramo da budemo za tri gola bolji od protivnika da bismo pobijedili. I stalno nas upozoravaju, nemojte da pričate protiv FIFA ili UEFA, svejedno, jer to nije dobro za naš fudbal. I mi ćutimo. E, ja neću više da ćutim", kaže nekadašnji reprezentativac.

Milošević se ne plaši kazne. "Ja sam prestao da igram fudbal, nisam ni fukcioner u FS Srbije. Ne mogu da me kazne", dodao je.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC