• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater ukida i produžetke?

Predsjednik FIFA predlaže ukidanje produžetaka u eliminacionim fazama na Svjetskim prvenstvima kako bi timovi igrali napadački.

 Blater ukida i produžetke? Izvor: MONDO

Poslije Svjetskog prventsva u Južnoj Africi čelnici Svjetske fudbalske federacije (FIFA) uveliko razmišljaju o uvođenju novina koje bi fudbal učinile više napadačkim nego defanzivnim sportom.

Predsjednik FIFA Sep Blater, nezadovoljan kako su pojedine reprezentacije igrale u prvoj fazi Mundijala, nedavno je iznio ideju o ukidanju neriješenih rezultata u takmičenju po grupama. U slučaju remija ideja je da se pobjednik odluči izvođenjem penala.

Blater je samo nekoliko dana kasnije predložio i ukidanje produžetaka u eliminacinim fazama, kako bi se selekcije podstakle da igraju napadački fudbal, prenio je zvanični sajt FIFA.

"U prvih nekoliko utakmica na Svjetskom prvenstvu bili smo svjedoci da su pojedini timovi izašli na teren samo sa jednom namjerom - da izbjegnu poraz. Njihova igra bila je isključivo bazirana na odbrani svog gola", rekao je Blater.

"O ovoj temi bih volio da polemišemo na sljedećim sastancima odbora. Moramo da se potrudimo da pronađemo način da reprezentacije ohrabrimo da na velikim turnirima igraju napadači fudbal”, dodao je prvi čovjek FIFA.

On je rekao da većina timova u produžecima igra još zatvorenije i da se uglavnom sve svodi na čuvanje gola.

"Da bismo to spriječili trebalo bi odmah nakon isteka regularnog toka izvoditi penale ili možda ponovo uvesti pravilo zlatnog gola", zaključio je Blater.

Novi svjetski prvak Španija je do titule u finalu protiv Holandije stigla upravo golom u produžecima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC