• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Pored kreveta držim sliku Klea

Trener Partizana govorio u superlativima o Brazilcu i njegovom (mogućem) igranju za reprezentaciju Srbije. Miljković siguran za Šahtjor.

 Stanojević: Pored kreveta držim sliku Klea Izvor: MONDO

Otvoreno, kao i uvijek, trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je i najavljujući subotnju utakmicu sa Radom.

Ali, nije pričao samo o težini zadatka u meču sa "građevinarima", osvrnuo se i na premijerni ispit u Ligi šampiona, naredne srijede u Donjecku, na interese Partizana i reprezentacije Srbije i, naravno, na Klea.

Brazilac je uzburkao srpsku fudbalsku javnost. Golovima je "natjerao" sve da počnu priču o dobijanju srpskog pasoša i "razvio" ideju o igranju za "orlove".

A šta o Kleu misli Stanojević?

"Kleova slika je pored mog kreveta da je gledam svaki dan, jer šta je on uradio za Partizan i za mene lično - da li treba da objašnjavam?!", poručio je mladi stručnjak.

"Ko zna o čemu bismo sada pričali da nije bilo njega - dao je najveći doprinos da stignemo do Lige šampiona. Ne pamtim da sam upoznao čistiju i otvoreniju osobu i takvog profesionalca. Fasciniran sam Kleom".

Sve to je bio samo uvod Stanojevića na koji se nadovezao pričom o Kleu i reprezentaciji Srbije.

"Moje mišljenje je da stranac ne treba da igra za reprezentaciju Srbije", jasan je bio trener Partizana.

"Naravno da Kleo ima kvalitet da može da pomogne reprezentaciji. A interes Partizana i reprezentacije su mi iznad svega. Sve ću uraditi da Partizan bude prvi. Uradiću i nešto zbog čega možda neki od najvjernijih navijača neće biti srećni. Ne moram da se dokazujem koliki sam navijač Partizana i koliki sam Srbin. Ako je interes srpskog fudbala da Kleo igra za reprezentaciju, onda podržavam tu ideju", jasan je bio Stanojević.

"Rad iznad svakog interesa, pa i nacionalnog"

Utakmica 4. kola Superlige između Partizana i Rada igraće se u subotu od 19 sati. Dakle, "preklopiće" se sa polufinalnim mečom košarkaške reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu protiv domaćina, Turske.

"Žao mi je... Ali, toliko smo koncentrisani na utakmicu sa Radom, tako smo tempirali i treninge i razmišljanja i u ovom trenutku taj meč nam je iznad svakog interesa, pa i nacionalnog. Razumite nas".

Ipak, Stanojević poziva navijače da crno-bijelima pruže podršku u subotu.

"Rad ima odličnu ekipu koja želi da se nadigrava. Ima dosta mladih igrača i izuzetno ga poštujem. Želimo da nam navijači pomognu, jer je teško pobjeđivati u nizu. A važno nam je da pobijedimo Rad zbog atmosfere pred Ligu šampiona i, uopšte, pred seriju teških utakmica", podvukao je Stanojević.

"Imamo problema sa reprezentativcima koji su nam se kasno priključili. Savić je odradio samo dva treninga sa nama, Moreira se polako vraća, Iliev ima problem sa listom i neizvjesno je da li će biti spreman".



Miljković startuje u Donjecku, Savić možda

Igračima je zabranjeno da razmišljaju dalje od utakmice sa Radom, ali stručni štab mora da gleda mnogo dalje.

"Da, igrači moraju da razmišljaju samo o narednoj utakmici, a ja razmišljam o naredne tri, a sada su nam to Rad, Šahtjor i Borac".

Naravno, početak takmičenja u Ligi šampiona je poseban izazov. Stanojević se ne libi da u javnost iznese svoja razmišljanja pred gostovanje u Donjecku. Ranije je najavio da bi mladi novajlija iz BSK-a mogao da bude starter na Donbas areni s obzirom da standardni štoper Marko Jovanović ne može da igra zbog žutih karona.

"Još imam dilema", iskren je trener srpskog šampiona.

"Tu mislim na Kizita, a nismo sigurni ni za Savića, uprkos velikom potencijalu, ne znam kako će uklopiti, a ne želim da mu namećem pritisak. Želim da bez pritiska igra protiv Rada i ponovo, daj Bože, tako odigra i protiv Šahtjora".

Umjesto drugog igrača koji mora da "preleži žuticu", desnog beka Ivana Stevanovića, bez dileme, nastupiće mladi Aleksandar Miljković.

"Kako god igrao protiv Rada, Miljković će sigurno biti starter u Donjecku. Ni on ne treba da osjeća pritisak. Treneri i stariji igrači treba da iznesu taj presing", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC