• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev za MONDO TV: Frka je ko će na klupu

Pet dana pred Ligu šampiona fudbaler Partizana Ivica Iliev govori o ambicijama crno-bijelih i otkriva kakva je atmosfera u svlačionici.

 Iliev za MONDO TV: Frka je ko će na klupu Izvor: MONDO

Još kada je u julu potpisao jednogodišnji ugovor za Partizan Ivica Iliev je izjavio da se u Humsku vratio zbog Lige šampiona. Samozadovoljno konstatuje da je tu misiju ispunio i da je uhvatio vjerovatno posljednji voz za još jedno takmičenje sa evropskom klupskom elitom.

"Igrati sa svojim klubom u Ligi šampiona, to je nešto neopisivo. Ti ostaješ zauvijek zapisan u klupskim analima. To je nešto što mi fudbaleri najviše potenciramo u svojim razgovorima", kaže u intervjuu za MONDO 31-godišnji fudbaler.

Iliev je bio član generacije Partizana koja se i 2003. plasirala u Ligu šampiona, pa može da napravi paralelu. Kaže da trenutni tim ima izražen pobjednički mentalitet i da on oseća da "mogu urade nešto veliko".

"Ne želimo da stanemo na ovome, nadamo se i vjerujemo da možemo više nego prije sedam godina. Vjerovatno ćemo pobijediti u nekoj utakmici. Vjerujemo da možemo da prezimimo, da prođemo grupnu fazu. Naravno da bi bilo bolje da budemo drugi i da ostanemo u Ligi šampiona, ali da završimo kao treći bio bi istorijski uspjeh", priča Ivica Iliev, a onda sam sebi postavlja pitanje "gdje je razlika?" i odgovara:

"Tada je bilo čudo što smo ušli u grupno takmičenje Lige šampiona, bili smo srećni što smo se plasirali i u mečeve smo ulazili samo da se ne obrukamo. Nedostajala nam je ta ubjeđenost da možemo da pobijedimo. Mislim da sada to imamo. Ova ekipa ima nevjerovatan pobjednički mentalitet počev od stručnog štaba do nas igrača. To se osjeća pred svaku utakmicu. Bilo koji protivnik mora da se pobijedi!"

Krilni napadač crno-bijelih još dodaje na kakvim se mukama nalazi Aleksandar Stanojević, nekada njegov saigrač, a sada trener.

"Sada je mnogo lakše nego te 2003. jer postoje super pojačanja. U jednom momentu smo se zapitali ko će da bude na klupi, frka je. Imamo mnogo kvalitetnih igrača. Svi preduslovi su tu da se napravi nešto veliko."

Osvojili ste tri boda u konkurenciji Real Madrida, Porta i Marseja.

"U sve tri utakmice koje smo odigrali neriješeno mogli smo lagano da pobijedimo", odmah uzvraća Iliev.

Koliko bodova sada obećavaš?

"Ja sam svoje obećanje ispunio, rekao sam da ulazimo u Ligu šampiona", nasmijao se mangupski Ivica i dodao ozbiljno:

"Ne obećavam ništa. Da sad ne igram Ligu šampiona, vjerovatno više ne bih, jer moja karijera se polako primiče kraju".

Da li je veće uzbuđenje sada, kada znaš šta te čeka, ili prije sedam godina bilo?

"Nije uzbuđenje, jer sam igrao protiv velikih klubova i igrača. Možda je sada naša prednost što ćemo igrati protiv ekipa, izuzev Arsenala, koje su tri puta jače od nas i imaju 70 puta veći budžet, ali njihova imena ti ne dozvoljavaju da se predaš. Ali, mi smo Partizan i zašto Braga i Šahtjor da budu veći od nas?!"

Kako sada izgleda atmosfera u svlačionici? Ko je više uzbuđen - Mladen Krstajić (36) ili Radosav Petrović (21), na primjer, kome će ovo biti debi u Ligi šampiona?

"Krstajić koliko god da je uzbuđen, on je iskusan i zna to da nosi. Raća bi poletio sad da može. Mlađi igrači to emotivnije doživljavaju. Ja jedva čekam da dođu te utakmice, da ih igram, jer protiv Anderlehta i Helsinkija sam najiskrenije uživao. To je nešto što mi je trebalo", rekao je Iliev, i prisjetio se značajnog savjeta Save Miloševića pred utakmicu sa Real Madridom.

Hteli smo da se našalimo sa Ivicom Ilievim pa smo ga pitali šta ne voli da jede. Uz malo razmišljanja odgovorio je da je to grašak, a onda je uslijedilo pitanje: Da li bi pristao da tri dana pred utakmicu jedeš samo grašak, a da pobijedite Arsenal za dvije nedelje u Beogradu?

"Naravno da bih jeo i pet i sedam ako treba! Ali nije baš da ga toliko ne volim..."

U redu, šta bi onda dao za pobjedu u Ligi šampiona?

"Svoj maksimu, to je sigurno! Daćemo sve što je u našoj moći da napravimo dobar rezultat. Ne možemo da znamo da li će to da se ostvari, ali neka navijači budu ubijeđeni da ćemo pružiti sve što je u našoj moći u tom trenutku", rekao je Ivica Iliev.

Video intervju pogledajte na www.mondo.rs


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC