• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Gigs, selektor? Ma hajde, molim vas

Poslije ostavke Džona Tošaka na mjesto selektora reprezentacije Velsa, Rajan Gigs prva opcija za nasljednika. U medijima. Ali, Aleks Ferguson kaže: "Nema šanse".

 Ferguson: Gigs, selektor? Ma hajde, molim vas Izvor: MONDO

Trener Mančester junajteda odbacuje ideju da njegov dugogodišnji džoker naslijedi Tošaka na mjestu selektora.

"Razgovarao sam sa Gigsom i to se neće dogoditi. Budimo realni, nemoguće je da istovremeno igra utakmice u jakim ligama i da bude selektor", rekao je Ferguson, potvrđujući tako opredjeljenje 36-godišnjeg da se skoncetriše na igračku karijeru.

Ferguson, ne samo da izgovara sopstveno mišljenje o ovoj temi, nego ide i malo dalje.

"Hajde da budem i malo sebičan - nisam čak ni spreman da pregovaramo o ovoj stvari (da Gigs preuzme vođenje nacionalnog tima Velsa). U godinama u kojim je, Gigs mora da svu energiju fokusira na jednom mjestu, a to je ovdje (u Mančesteru). Ovo je velika sezona za njega. Možda mu je pretposljednja, možda posljednja. Ja bih želio da mu bude pretposljednja", iskren je iskusni stručnjak.

Odavno se, već, u engleskim medijima, špekuliše da Ferguson zapravo sprema Gigsa da jednog dana kada on ode u penziju bude trener Mančester junajteda. Iako neki drugi, poput Veslija Snajdera, "znaju" da će Žoze Murinjo naslijediti Fergusona (tako je bar nedavno izjavio), mnogo je izvjesnije da ser Aleks "prti trenerski put" jednom od svojih omiljenih igrača ili čak njegovoj "desnoj ruci" na terenu - Rajanu Gigsu.

Zanimljivo je, međutim, viđenje jednog bivšeg igrača Mančester junajteda koji je bio upravo selektor Velsa dok je još igrao fudbal.

Mark Hjuz smatra da bi Gigs, ako bi mu bilo ponuđeno, trebalo da prihvati selektorski posao.

"Još sam igrao fudbal u Premijer ligi kada sam dobio mjesto selektora Velsa. Najprije sam mislio da mogu da radim oba posla, ali sam ubrzo shvatio da griješim i da je to nemoguće. Kao igrač sam mislio i ponašao se na jedan način, kao trener na sasvim drugi. Međutim, ako bi Gigs prihvatio posao možda bi on uspio da pomiri ta dva posla. Bilo bi interesantno vidjeti da li on to uopšte želi", rekao je Hjuz.

Hjuz ima i nekoliko savjeta za Gigsa ako prihvati posao (koji mu, doduše, još nije ni ponuđen).

"Najprije bi trebalo da se okruži ljudima u koje ima povjerenja, koji su stručni i koji bi mu držali leđa i pomagali mu. Sa stanovišta iskustva, internacionalna trenerska karijera je nešto najbolje za mladog trenera. Svi kažu da je selektorski posao za 'matorce', ali ja se ne slažem, mislim da je to baš odlična prilika za početnike i mlade trenere", smatra Hjuz i ističe da bi za Vels najbolje bilo da to bude Velšanin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC