• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud ponovo odlučuje o pritvoru Džajića

Vrhovni sud je ukinuo rešenje o produženju pritvora Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

 Sud ponovo odlučuje o pritvoru Džajića  Izvor: MONDO

Vrhovni sud Srbije saopštio je u četvrtak da je uvažio žalbu branilaca bivšeg funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića, koja se odnosi i na takođe okrivljene Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, i po službenoj dužnosti ukinuo rešenje Okružnog suda u Beogradu kojim je okrivljenima produžen pritvor, i taj predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navedeno se da je rešenje Okružnog suda doneto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

Kako je u saopšteno navedeno, u rešenju Okružnog suda nije naveden razlog o odlučnim činjenicama koje ukazuju na to da bi okrivljeni, ako bi se našli na slobodi, ometali postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Protiv bivših Zvezdinih funkcionera Džajića, Marinković i Cvetkovića sprovedena je istraga zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili 5,1 milion nemačkih maraka u vezi s transferom fudbalera tog kluba Gorana Drulića u Real Saragosu.

Sud je u ponedeljak proširio istragu protiv Džajića i Marinkovića, zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a pritvor im je već dva puta produžen za po 30 dana, kako je obrazloženo, zbog mogućeg uticaja na svedoke koji još nisu saslušani pred istražnim sudijom.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC