• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka u Bremenu zbog imena stadiona – Vezer će uvijek biti Vezer!

Autor mondo.ba

Na utakmici njemačkog kupa između Verdera i Hajdenhajma došlo do sukoba domaćih navijača sa policijom koja im je zaplijenila transparent. Nabodno, bilo je i povrijeđenih, policija tvrdi da je napadnuta.

Ekipa Verdera u srijedu je obezbijedila prolaz u osminu finala njemačkog kupa ubjedljivo pobjedom 4:1 protiv Hajdenhajma, ali nije sve bilo idealno na Vezer stadionu u Bremenu.

Policija je na ovom meču silom zaplijenila transparent domaćih navijača kojim su oni još jednom protestovali protiv sponzorskog imena stadiona, nakon čega su oni bojkotovali meč.

Možda će vas zanimati

 Iz policije je saopšteno da su napadnuti od strane navijača, ali su navijači to demantovali i naveli da je nekoliko njih moralo da zatraži medicinsku pomoć zbog policijske brutalnosti.

Na spornom transparentu je pisalo "Ajkule za nekretnine – Pazite, oni grizu“ a on je upućen protiv kompanije "Voninvest“ (WohnInvest), koja je u junu otkupila pravo na ime stadiona Vezer, pa se on sada zvanično zove Voninvest Vezer stadion.

Čim je kompanija koja se bavi otkupom i prodajom nekretnina najavila da planira da otkupi prava na ime stadiona nekoliko navijačkig grupa je krenulo sa protestima, ali su ona uprkos prodana za 2,5 miliona godišnje.

Navijači Bremena zamjeraju pomenutoj kompaniji da uništava naselja i tjera porodice na ulicu zarad kapitala, ističući da klub mora da bude i društveno odgovoran.

Zbog toga od samog početka poručuju da će Vezer stadion uvijek biti Vezer stadion, a transparenti protiv sponzora kluba prisutni su na tribinama još od pripremnih utakmica kluba u Bremena.

Sporni transparent koji je oduzet na utakmici u srijedu bio je već nekoliko puta okačen na utakmicama Verdera, ali ovaj put je skinut uz objašnjenje da je dozvoljeno njegovo postavljanje samo na nižim sektorima stadiona.

Bitka za Vezer se nastavlja!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC