• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac osvojio Koševo!

Prvi put u istoriji Borac pobijedio Sarajevo na Koševu (1:0) i postao lider Premijer lige BiH! Gol postigao Duško Stajić u 7. minutu.

 PREMIJER BiH: Borac osvojio Koševo! Izvor: MONDO

Svakoj seriji dođe kraj. Banjalučki Borac je prije više od 30 godina uspio da izvuče remi, a u nedelju uveče je srušio negativni niz sa "boro" timom - 1:0!

Gol odluke postigao je Duško Stajić u 7. minutu odlične utakmice, u kojoj su se crveno-plavi bolje snašli i bolje branili i odbranili tri boda, kojim su zaposjeli vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine!

Na samom početku derbija, igrač Sarajeva Dado Hamzagić pogodio je prečku gostiju iz Banjaluke, ali je četiri minuta kasnije uslijedio hladan tuš za solidno popunjene tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Stajić je poslao loptu iza leđa Dine Hamzića - 1:0!


Nije gol mnogo demoralisao igrače Sarajeva, koji su u 12. minutu propustili najbolju priliku za izjednačenje. Poslije "ruke" Vuleta Trivunovića dosuđen je penal za Sarajevo, ali Branislav Arsenijević nije bio precizan sa "bijele tačke"!

Većim dijelom utakmice Borac se uglavnom branio i vrebao priliku iz kontre da preko Ljubiše Vukelje i ostalih brzonogih napadača pokuša da riješi utakmicu, ali su se napadi oba tima uglavnom završavali na šesnaestercu.

Mrlju na derbi bacio je incident u 53. minutu, kada je došlo do tuče "Lešinara" sa redarima na stadionu, pa je morala da interveniše i policija na tribini gdje su smješteni Borčevi navijači! Srećom, sve se brzo smirilo bez velikih problema, tačnije, policija je ispraznila tribinu sa navijačima Banjalučana, pa je susret nastavljen.

Sarajevski mediji navode da su uhapšena dvojica navijača iz Banjaluke, dok je nekolicina zbog lakših povreda završila na hitnoj pomoći.

Široki Brijeg deklasirao je prvaka BiH Željezničara (4:1), dok je Slavija takođe stigla do pobjede nad Rudarom (3:0).

U jednom od derbija 6. kola Premijer lige BiH, Širokobriježani su na "Pecari" riješili pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu kada je na semaforu stajalo 3:0.

Najprije je u 2. minutu kapiten Dalibor Šilić pogodio iz slobodnog udarca, a nakon kornera u 17. minutu, Mateo Roskam glavom je zatresao mrežu Želje za 2:0. U finišu poluvremena isti igrač se opet "naklonio" sa pet metara, poslije asistencije Šilića (3:0).

Domaći su u prvih 45 minuta bili neuporedivo bolji rival od tima sa Grbavice. Stvorili su još nekoliko prilika, ali zahvaljujući nepreciznosti, ali i odličnim intervencijama golmana Sarajlija Ibrahima Šehića, ostalo je 3:0.

Može se slobodno reći da je tim Amara Osima je još dobro prošao...

U nastavku su gosti pokušali barem da spase obraz, što im je djelimično uspjelo poslije gola Zajka Zebe iz jedanaesterca u 55. minutu.

Ipak, najbolji igrač susreta Roskam je kompletirao het-trik u 66. minutu nakon što je na pas Brazilca Vagnera izbjegao ofsajd zamku i prebacio Šehića za konačnih 4:1.

Sa druge strane u Istočnom Sarajevu, "sokolovi" su takođe osvojili tri boda nad Prijedorčanima (3:0). "Rudare" je načeo Nemanja Šešlija već na samom početku meča, Zoran Kokot sredinom drugog poluvremena je povećao prednost, a tačku na pobjedu stavio je Igor Radovanović u 81. minutu.

REZULTATI

Široki Brijeg - Željezničar 4:1 (3:0)
/Šilić 2, Roskam 17, 42, 66 - Zeba pen 55/

Slavija - Rudar 3:0 (1:0)
/Šešlija 2, Kokot 61, Radovanović 81/

Sarajevo - Borac 0:1 (0:1)
/Stajić 7/

Izvještaj sa subotnjih utakmica kola pročitajte OVDJE.

TABELA:
Borac 13, Sarajevo 12, Olimpik 12, Zvijezda 12, , Zrinjski 10, Velež 10, Željezničar 9, Travnik 9, Široki Brijeg 9, Slavija 9, Rudar 8, Sloboda 7, Budućnost 6, Čelik 5, Leotar 5, Drina 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC