• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Bez Saše Ilića se ne može

Trener Partizana neće da Krstajić igra. HvalospJevi o Saši Iliću. Hvale i za Boju, Kamaru, Savića... Nedostaje mu džabulani.

 Stanojević: Bez Saše Ilića se ne može Izvor: MONDO

Crno-bijeli su ostvarili četvrtu uzastopnu pobJedu u subotu uveče protiv Rada (3:0) i tada im je od stručnog štaba dozvoljeno da počnu da razmišljaju o Šahtjoru.

Trener Aleksandar Stanojević se odavno bavi prvim protivnikom u Ligi šampiona, a u nedelju je imao sastanak sa skauting timom, koji je uživo gledao poraz "rudara" na gostovanju Obolonu (0:1).

Međutim, Stanojević i saradnici ne brinu tuđe brige, jer imaju dovoljno svojih. Od ranije su "prežaljeni" Marko Jovanović i Ivan Stevanović, koji zbog žutih kartona neće igrati u Donjecku, a najnoviji i najveći problem je povreda Mladena Krstajića.

Kapitenu je slomljen nos na utakmici sa Radom u duelu sa saigračem Radosavom Petrovićem. Krstajić je iste večeri operisan.

"Ne znam da li je ijedan igrač nastavio utakmicu sa slomljenim nosom. Svaka mu čast", podsjetio je Stanojević da je Krstajić uprkos teškoj povredi izdržao do kraja prvog poluvremena.

"On traži da igra u Donjecku, doktori kažu da ne može, a moj stav je da ne treba da igra. Zdravlje je iznad svega. Ima mnogo utakmica, šest u Ligi šampiona, pa može jednu da propusti. Bolno je, a i opasno je putovati avionom u takvom stanju", dodao je šef crno-bijele struke.

"Ne bih volio da igra što ne znači da ćemo u njegovom izostanku tražiti alibi niti ćemo igrati drugačije. Partizan može bez svakog osim bez Krstajića i Saše Ilića. Svačiji izostanak može da se nadomjesti, ali bez njih dvojice sve je drugačije. I kad pravimo rotacije, Saša mora da igra".

Partizan je u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona više od 100 minuta igrao bez kreatora igre.

"Protivnici se spremaju za nas tako što sve urade da zatvore Sašu Ilića. Ali, imamo i mi ideja, pomjerimo ga u sredinu, pa u špic, pa na zadnjeg veznog... Za sve imamo odgovor, a Saša je majstor. Kada njega zatvaraju, ne mogu istovremeno da zatvore i drugog, trećeg četvrtog", nema kraja hvalospjevima trenera o Saši Iliću.

Međutim, u utakmici sa Radom zablistao je Pjer Boja. Ušao je u drugom poluvremenu, dao dva gola i namjestio jedan.



S obzirom na dug golgeterski post koji je Kamerunac imao tokom prethodnog boravka u Humskoj, uslijedilo je logično pitanje: Gde je Boja naučio da daje golove? U Rumuniji ili Francuskoj?

"To je isto kao pitanje gdje je Saša Ilić počeo da trči", uz osmijeh je odgovorio Stanojević.

"Boja nije igrao ovako ranije, sada je bliži golu, a i Partizan igra drugačije. Davaće više golova nego ranije, jer mi dajemo mnogo golova, u prosjeku 2,30 po utakmici, ali on nije igrač specifičan po tome i od njega to ne očekujemo. Doveli smo ga da 'prima' igru, otvara prostor... Sve preko toga je bonus".

U subotu je na poziciji štopera debitovao i mladi Stefan Savić, planiran da u Donjecku igra u tandemu sa Krstajićem.

"Radili smo detaljne analize Savića, rekli šta od njega očekujemo. Mada, nije isto sa i bez Krstajića. Ipak, iako budemo bez njega (Krstajića) nećemo mijenjati ništa i nećemo se dodatno osiguravati".

Stanojević je pohvalio i Mohameda Kamaru, koji je sjajnom asistencijom omogućio Boji da načne "građevinare".

"Kamara je odličan, drugačiji od svih naših vezista i to nam je trebalo - kombinacija Fejse, Petrovića i Smiljanića. Daje nam agresivnost i brzinu na sredini".



Međutim, Kleo je "postio" protiv Rada.

"Kleo ne mora da postigne više nijedan gol, jer igra fantastično. Daće neko drugi".

Strateg Partizana smatra da je njegov tim mogao da napuni mrežu Rada.

"Dali smo tri, mogli smo i više, imali smo dosta šuteva, ali nedostaje nam džabulani", nasmijao se Stanojević.

Junak pobjede bio je Pjer Boja, koji za sebe kaže da je to "novi Pera", jer je razlika očigledna u odnosnu na prethodnu epizodu u Partizanu.

"Bio sam mlad, naučio sam dosta u Rumuniji i Francuskoj. Vratio sam se da pomognem da igramo bolje. Daću sve od sebe da uradimo što više i u Ligi šampiona i u prvenstvu", rekao je Kamerunac.

Na drugom debiju u crno-bijelom upisao se u strijelce (dva puta), a pogodio je i kada je prvi put debitovao, prije šet i po godina protiv Radničkog iz Obrenovca. Ali, ne opterećuje se golovima.

"Ako mogu da dam - daću, ako mogu da pomognem da drugi daju - pomoći ću", dodao je Boja uz komentar da još nije u potpunosti spreman, već 70-80 odsto.

U Humskoj 1 smatraju da se uozbiljio.

"Ne znam da li sam se uozbiljio, ali ako jeste, to je super", zaključio je Boja, koji se iz Donjecka neće vraćati u Beograd već će otputovati u Francusku gdje će se u subotu oženiti.

Pored Boje, debitovao je i Stefan Savić.

"Utisci su fantastični. Napravili smo odličnu uvertiru za Šahtjor. Ova ekipa može mnogo", kaže mladi štoper.

Ne krije da je u uvodnim minutima imao tremu.

"Kako je odmicala utakmica, bilo mi je sve lakše".

U prvom poluvremenu igrao je u tandemu sa Krstajićem, a u nastavku sa Vojislavom Stankovićem.

"Lako je igrati sa Krstajićem. Nije bilo problema ni sa Stankovićem".

Mohamed Kamara zna da je Partizan prošle godine ubjedljivo poražen u Donjecku (1:4).

"Sada je sve drugačije. Samo treba da vjerujemo u sebe i budemo koncentrisani", poručio je vezista nedavno pristigao iz Helsinkija.

Crno-bijeli u ponedeljak idu na prijem kod gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa, uveče će odraditi trening, a u utorak ujutru odlaze za Ukrajinu.

(MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC