• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Inter bi opet, ali se pitaju i drugi

Inter počinje odbranu titule putovanjem u Holandiju na noge Tventeu. Barselona domaćin Panatinaikosu, ne brine zbog blamaže u Primeri.

 LŠ: Inter bi opet, ali se pitaju i drugi Izvor: MONDO

Počinju nove bitke za najvažniji klupski trofej u fudbalu - za pehar Lige šampiona, popularne "uši".

Trofej je jedan, želja je mnogo, a svi učesnici ulaze u takmičenje sa ciljem da sa trona svrgnu Inter. Milanski tim je prošle sezone vodio "Specijalni". Ove godine Žozea Murinja nema, naslijedio ga je Rafael Benitez, ali želja je ostala ista.

"Murinjo je zaista zaslužio nadimak 'posebni'. Čak i kada ste mrtvi, on vas tjera da dajete i više od svojih mogućnosti. Imali smo utisak da je pored nas na terenu. Ali, i Benites je gladan uspjeha, samo svi treba da se prilagodimo novim uslovima. Imamo sjajan tim i cilj nam je da ponovimo uspjeh iz prošle sezone", rekao je vezista Intera i kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković.

Zbog povrede Stanković je neizvjestan za meč prvog kola protiv Tventea u Holandiji, kao i Maikon i Krstijan Kivu. Protiv Tventea u ekipi Intera sigurno neće biti Tijaga Mote zbog kartona.

Inter je čekao 45 godina da ponovo osvoji Evropu. Kada je to učinio, ne želi da se olako odrekne te pozicije, pozicije fudbalskog vladara Starog kontinenta.

"Kada nosite dres Intera uvijek morate da budete motivisani. Svaki fudbaler sanja o onome što je uspjelo samo nekim klubovima, da osvoji sve. To je naša najvažnija motivacija. Dvije godine smo tugovali jer smo bivali eliminisani u osmini finala. Prošle sezone konačno smo se domogli trofeja i to zasluženo. Sada ćemo da vidimo koliko je teško odbraniti pehar", rekao je Maikon.

Promjena na mjestu trenera nije djelovala loše na igrače. Bar tako kažu.

"Benitez ima glavu da bude trener u velikom klubu. On je neko ko ne voli da gubi, profesionalac je, mnogo rauzgovara sa nama. Nadam se da ćemo imati istu sezonu kao prethodnu", rekao je golman Žulio Cezar.

Može li Inter da bude prvi klub koji je odbranio evropsku krunu još od 90-ih godina kada je to pošlo za rukom drugom milanskom klubu - Milanu.

"Nadam se, možda", odgovara Dijego Milito.

"Naporno radimo, znamo šta su nam ciljevi. Ali, put nije lak. Ima velikih klubova, protivnika, ali smo puni samopouzdanja i pokušaćemo da odemo do kraja", izjavio je Dijego Milito.

Prije samo osam godina, Tvente je bio u velikim finansijskim problemima, čak sa vrlo neizvjesnom sudbinom oko opstanka.

Danas, ovaj klub iz istočne Holandije sprema se da bude domaćin, nikom drugom do šampionu Evrope.

Kakav put!

RUNI JE NASMIJAN


Drugi meč Grupe A igraju Verder iz Bremena i londonski Totenhem.

Polufinalista prošle sezone i šampion iz 2009. godine Barselona dočekaće Panatinaikos i pokušati da dokaže da je subotnji neočekivani poraz od Erkulesa (0:2) bio samo slučajnost.

"Igrači još nisu u pravoj formi", pravdao se poslije meča trener Pep Gvardiola, a zanimljiv izgovor imao je i bek Danijel Alveš.

"Nije bitno kako počneš sezonu, već kako je završiš", rekao je Alveš.

Barselona i Panatinaikos su se od 2002. godine sastajali četiri puta, a španski tim je kao domaćin slavio u oba meča i to sa gol razlikom 8:1.

Učesnici Grupe D su i Kopenhagen i Rubin iz Kazanja, koji će u utorak igrati u Danskoj.

Prvak Evrope iz 2008. godine, Mančester junajted, u Grupi C će dočekati Glazgov Rendžers u meču u kojem neće smjeti da ponovi greške iz subotnjeg duela sa Evertonom u Premijer ligi kada je primio dva gola u sudijskoj nadoknadi i osvojio samo bod - 3:3.

Dobra stvar po četu Aleksa Fergusona je da se Vejn Runi priključio ekipi nakon što je prošao prvu rundu pregovora sa suprugom Kolin u vezi sa opstankom njihovog braka poslije izvještaja o njegovom "švrljanju" i ljubavnim aferama sa prostitutkama.

U drugom meču Grupe C turski šampion Bursa dočekuje i Valensiju.

U Grupi B igraju Benfika - Hapoel Tel Aviv i Olimpik Lion - Šalke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC