• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi mijenjaju kalendar, klubovi se bune

Fudbalska federacija Rusije odlučila je da se prvenstvo od 2012. godine igra od avgusta do maja, a ne od marta do novembra, kako je do sada bio slučaj.

 Rusi mijenjaju kalendar, klubovi se bune Izvor: MONDO

Izvršni odbor Fudbalske federacije Rusije izglasao je da ubuduće sve tri profesionalne lige budu organizovane u skladu sa kalendarom koji se primjenjuje u ostatku Evrope.

"Na novi sistem ćemo preći postepeno, pa će naredni šampionat biti igran u tri faze. Počeće na proljeće 2011. i trajati do proljeća 2012. godine, a potom u avgustu te godine prelazimo na novi kalendar takmičenja", rekao je predsjednik Fudbalske federacije Rusije, Segej Fursenko.

Prema njegovm riječima, sezona 2012/2013 startovaće početkom avgusta, a biće završena krajem maja, kao u većini evropskih država, s tim što se neće igrati u decembru, januaru i februaru.

Udruženje klubova sve tri lige nije podržalo takvu odluku, jer većina stadiona u zemlji nema uslova da organizuje utakmice u novembru i martu, kada su temperature veoma niske.

Fursenko, međutim, kaže da je to moralo da se uradi, kako bi najbolji ruski klubovi mogli ravnopravno da se takmiče u evrokupovima, gdje se najvažnije utakmice igraju u vrijeme kada je u Rusiji pauza.

(Beta, MONDO, foto)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC