• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela "čašćavanja" pred derbi Premijer lige: Pep je najbolji na svetu

Autor mondo.rs

Klop imao samo reči hvale za menadžera Mančester sitija, a Španac uzvratio lepim rečima na menadžera Liverpula.

U nedelju se igra derbi Premijer lige, a očekivanja su, blago rečeno, velika. Mančester siti želi da se približi Liverpulu, "redsi" hoće da nastave svoj skoro perfektan start sezone, dok navijači željno iščekuju susret dva najbolja tima Engleske.

Mančester siti je prošle sezone osvojio 98 bodova, Liverpul 97. To su drugi i treći najbolji rezultat u istoriji Premijer lige i u ranoj fazi nove sezone oba tima su se ponovo izdvojila.

Možda će vas zanimati

Naročito je to slučaj sa Liverpulom koji je do sada osvojio 31 od 33 moguća boda. U petak su održane konferencije za medije dva tima, a oba menadžera su iskoristila priliku da pošteno nahvale kolegu na klupi drugog tima.

Gvardiola je o Klopu, protiv kojeg je vodio bitke i u Bundesligi kada je bio trener Bajern Minhena, imao isključivo lepe reči, te je tako "spustio loptu" posle zanimljive izjave o Liverpulovom Sadiju Maneu kada ga je "pecnuo" da simulira.

"Radio je odlično u Dortmundu i uspešan je i ovde. Lako je analizirati koliko veliki uticaj je ostvario. Za tri ili četiri godine je izgradio nešto što je prelepo gledati. Prošle sezone je Liverpul izgubio jednu utakmicu, sada su neporaženi", rekao je Gvardiola u najavi za nedeljni okršaj.

Ni Nemac nije ostao dužan, pa je samo u superlativima govorio o dvostrukom osvajaču Premijer lige.

"Ne bih mogao da ga poštujem više od ovoga. Za mene je on najbolji menadžer na svetu. Gde god da ode, on ostvari veliki uticaj na tim. Sada je u Mančester sitiju i ne ide mu loše", kazao je Klop u svom stilu.

Bivši trener Borusije Dortmund je imao šta da kaže o "građanima":

"Ne divim se drugim timovima, već ih poštujem. Sviđa mi se karakter njihovog tima, kombinacija brzine i tehnike. Ipak, ne mislim previše o njima", rekao je Klop.

Potvrđeno je da će veliki derbi Premijer lige propustiti Ederson koji se povredio na utakmici protiv Atalante, te će na golu biti Klaudio Bravo. Osim njega, Gvardiola neće moći da računa ni na Liroja Sanea, Ajmerika Laportu, Davida Silvu, Rodrija i Oleksandra Zinčenka.

Klop će imati manje briga, jer u kombinaciji neće biti Joela Matipa, Natanijela Klajna i Džerdana Šaćirija.

Utakmica se igra u nedelju od 17.30 na stadionu "Enfild" u Liverpulu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC