• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS u srijedu, Antić "na tapetu"

U srijedu oko 14 časova saznaćemo da li je fudbalska reprezentacija Srbije dobila novog selektora.

 IO FSS u srijedu, Antić "na tapetu" Izvor: MONDO

U srijedu u podne u "Hajatu" počinje sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS), glasila je poruka iz fudbalske organizacije proslijeđena medijima u utorak.

Ono što je predsjednik FSS Tomislav Karadžić najavio, nezadovoljan poslije igre i remija sa Slovenijom (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, dogodiće se u srijedu.

Dakle, analiza igre, učinjenog. A možda i "radikalnog zaokreta", kako je Karadžić najavio u ponedeljak, što bi moglo da znači: "Good bye Mister (Antić), welcome...(vidjećemo ko)".

Prije samo mjesec dana, kada su se lomila koplja oko toga da li će Antić ostati selektor srpske reprezentacije, Izvršni odbor FSS je odlučio da mu produži mandat. Karadžić je tada rekao da "niko nije na strelištu" i jedan ili dva neuspjeha u kvalifikacijama ne znači i da će neko biti pod pritiskom", kao i da "niko ne drži prst na obaraču".

Poslije remija sa Slovencima, Karadžić je bio vidno razočaran, što je iskazao i verbalno, a potom i izrazio zabrinutost: "Ovako kako igramo bojim se da ni Estoniju nećemo moći da dobijemo!".

Mediji već danima pišu o tome da je Antiću spremna zamjena u vidu Vladimira Petrovića-Pižona, sadašnjeg trenera rumunskog Temišvara, i bivšeg igrača i trenera Crvene zvezde, selektora mlade reprezentacije SCG (sa kojom je bio vicešampion Evrope 2004. godine).

Pižon se, naravno, "ne gadi" na ideju da bi mogao da bude Antićev nasljednik, a mediji spekulišu da će pristati da radi i za 25.000 evra mjesečno, odnosno da mu godišnja plata bude 300.000 evra. Štaviše, Pižon o svom postavljenju na mjesto sleektora Srbije priča kao o gotovoj stvari!?

"Razgovarao sam sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije. Što se mene tiče, sve je jasno. Srbija se ne odbija. San svakog trenera je da jednog dana vodi najbolji tim svoje zemlje. Što se saradnika tiče, kondicioni trener biće Željko Boljević, sa kojim već dugo sarađujem, a ideja mi je da u stručni štab uđu mladi treneri koji važe za najperspektivnije, najbolje mlade stručnjake. Radovan Ćurčić i Dejan Đurđević nisu sporni, o njima imam visoko mišljenje. Ipak, sve će biti urađeno u dogovoru sa savezom", izjavio je Petrović.

Jedan od potpredsjednika FSS Dragan Đorđević, iz milošte nazvan "kvisling" (sjećate se Antićeve prozivke pojedinih ljudi u Savezu poslije Mundijala), kaže da aktuelni selektor "više nema podršku", a smatra da su "čak i igrači protiv Antića".

"I dalje isto mislim - Antić je narušio dosta toga. Ne vjerujem da možemo ponovo da složimo kockice u skladan mozaik. Pokvario je i odnos sa rukovodstvom saveza, ali i sa igračima, sa FIFA i UEFA. Nisam ubijeđen ni da ima podršku igrača. Koliko vidim i oni su za promjene. I prošli put sam mislio da smijenimo Antića, ali je Karadžić tražio da Antić ostane selektor", izjavio je Đorđević.

Potpredsjednik FSS je izrazio uvjerenje da "90 odsto članova IO misli kao i on" i da "više neće biti odlaganja".

A o ideji da Pižon naslijedi Antića, Đorđević kaže: "On je dobro rješenje, igračka je legenda, četvrta Zvezdina zvijezda, a kao selektor se dokazao na EP u Njemačkoj 2004. godine za mlade".

Znači, u srijedu nova bura u FSS!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC