• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučesku: Partizan je sada dosta bolji

Trener Šahtjora nahvalio Beograđane, ali i istakao da će njegova ekipa pokušati da pronađe što više mana crno-bijelih. Teško bez Fernandinja...

 Lučesku: Partizan je sada dosta bolji Izvor: MONDO

Partizan i Šahtjor upoznali su se prošle sezone u Ligi Evrope. Ukrajinci su tada ubjedljivo slavili u prvoj utakmici odigranoj na Donbas Areni u Donjecku. Bilo je 4:1. Crno-bijeli su uspjeli donekle da se revanširaju pobjedom u Humskoj rezultatom 1:0.

Šahtjor je prošao dalje, a Partizan sa jednom pobjedom završio takmičenje.

Godinu dana kasnije srpski šampion ponovo igra u Donjecku protiv istog rivala, ali ovaj put u Ligi šampiona.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku, u posljednjem obraćanju novinarima pred susret sa Partizanom, izjavio je da će njegova ekipa pokušati da nađe sve slabe tačke u igri Beograđana i da iskoristi što više prilika za gol.

"Ovaj sastav Partizana je drugačiji od onog protiv kojeg smo igrali prošle sezone u Ligi Evropa. Tada smo ih dobili ubjedljivo, sada očekujem mnogo težu utakmicu. Imaju novog trenera, pod čijim vođstvom još nisu izgubili. Partizan sada igra bolje, ali svaki tim ima slabosti. Moramo da iskoristimo sve svoje prilike", rekao je Rumun.

"Zajedno sa trenerom smo detaljno analizirali igru Partizana, čiji sastav dobro poznajemo. Prošle godine su nas i pobijedili u Beogradu. Čini mi se da su sada jači, imaju i nekoliko novih fudbalera. Moramo da budemo oprezni", kazao je brazilski fudbaler sredine terena Žadson.

U sastavu Šahtjora na neće biti jednog od najboljih fudbalera, Brazilca Fernandinja koji se povrijedio.

"On je rođeni vođa. Taktički i tehnički je odlično potkovan. Vjerujem da ćemo imati dobru zamjenu za Fernandinja, tako da ostatak ekipe ne osjeti njegovo odsustvo. Svi ostali igrači su spremni za utakmicu", naveo je trener Lučesku.

Fernandinjo igra na mjestu ofanzivnog "veznog", a u dosadašnjem toku sezone odigrao je deset utakmica i postigao dva gola.

"Fernandinjo je tako dobar igrač da nam je svaki meč bez njega veoma težak. Svi osjećamo njegov izostanak, on veoma brzo razmišlja i na terenu može da uradi sve što zamisli. Možda će nam duel protiv Partizana odlučiti u kom pravcu će se odvijati ova sezona. Zato moramo da pružimo maksimum", zaključio je Žadson.

Utakmica prvog kola Grupe H Lige šampiona Šahtjor-Partizan igra se u srijedu od 20.45, a u drugom meču te grupe u isto vrijeme u Londonu sastaju se Arsenal-Braga.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC