• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Šampionu samo bod u Holandiji

Inter igrao 2:2 na gostovanju u Enšadeu protiv Tventea, Mančesteru "nula" protiv Rendžersa, Barsa i Valensija ubjedljivi.

 LŠ: Šampionu samo bod u Holandiji Izvor: MONDO

U iščekivanju da jedan srpski klub poslije sedam godina nastupi u Ligi šampiona, dan ranije odigrane su uvodne utakmice elitnog evropskog takmičenje.

Početak obećava novu super-zanimljivu sezonu na evropskim terenima! Bilo je iznenađenja, a najveća su napravili Tvente i Rendžers.

Holanđani su u Grupi A u Enšadeu ugostili aktuelnog šampiona Starog kontinenta - Inter, na čijoj klupi je evropski debi sa "nerazurima" imao Rafa Benitez. Španac nije izdržao veliki pritisak i nasljeđe Žozea Murinja na prvoj prepreci. Bilo je 2:2!

Meč je odlično počeo za Italijane, jer je Vesli Snajder već u 14. minutu savladao Nikolaja Mikhajlova, Bugarina na golu Tventea. Međutim, debitant u Ligi šampiona je hrabro i iznenađujuće dobro odigrao prvi deo meča. Odgovor na gol zemljaka bio je spreman već u 20. minutu. Žulija Cezara matirao je Teo Jansen.

Desetak minuta kasnije Tvente je prvi put vodio u Ligi šampiona. Ovaj put pomogao im je golgeter Intera Dijego Milito, samo što je umjesto protivničke, poslije jednog kornera, Argentinac pogodio svoju mrežu. Goleada u prvom poluvremenu i uopšte na utakmici okončana je pred kraj prvog dijela kada je Samjuel Eto postavio konačnih 2:2.

Povrijeđeni Dejan Stanković nije bio u sastavu italijanskog i evropskog šampiona.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Bremenu. Tamo je gostovao Totenhem i već poslije 20 minuta igre vodio sa 2:0. I na ovoj utakmici postignut je autogol. Petri Pasanen nesrećno je savladao Tima Vizea u 12 minutu, a malo kasnije bolji od Finca u skoku bio je Piter Krauč. Visoki napadač glavom je zakucao loptu u mrežu.

Naravno, protiv Nijemaca nikada nije gotovo, posebno ako je do kraja ostalo preko 70 minuta. Igrao se finiš prvog dijela kada je Portugalac Hugo Almeida smanjio na 1:2, a odmah na početku drugog poluvremena Marko Marin izjednačio. Do kraja je bilo prilika na obje strane, ali su mreže mirovale.

U Grupi B stoprocentni učinak domaćina. Benfika je očekivano i reklo bi se rutinski pobijedila Hapoel iz Tel Aviva. Luizao i Paragvajac Oskar Kardozo bili su strijelci za dvostrukog šampiona Evrope.

Lion je postigao gol protiv Šalkea vrlo rano. Bastos je bio strijelac u 21. minutu. Imao je Lion i igrača više cijelo drugo poluvrijeme, jer je Benedikt Hevedes dobio crveni karton pred kraj prvog dijela, ali su uprkos ovoj činjenici domaćini strepili za pobjedu do samog kraja. Pobjeda za Francuze znači izlazak iz krize, dok sa druge strane poraz samo produbljuje vrlo loš početak sezone Tima Feliksa Magata. Nakon tri vezana poraza u Bundesligi uslijedio je i prvi u Ligi šampiona.

Milan Stepanov i Ivan Ergić, koji su bili u stratnih 11 protiv Valensije, imali su vrlo loš debi sa Bursom u Ligi šampiona. Španci su slavili sa 4:0. Strijelci su bili Tino Kosta, Aric Aduriz, Pablo Ernandez i Roberto Soldado.

U drugom meču Grupe C Mančester je razočarao na Old Trafordu. Ostrvski derbi protiv Rendžersa završen je bez golova i to je jedini meč na kojem publika nije imala priliku da vidi pogodak. Nemanja Vidić nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu.

Barselona je gubila na Kamp Nou. Panatinaikos je poveo preko Francuza Sindija Govua u 20. minutu, ali se brzo ispostavilo da je to bilo sve od "zelenih" u Kataloniji. Lionel Mesi je izjednačio poslije samo dva minuta, a onda je uslijedila prava kanonada za ubjedljivih 5:1. Argentinac je postigao dva gola i promašio penal, dok su se u strijelce upisali još Vilja, Pedro i Dani Alveš.

Kopenhagen je u Danskoj preko Damea N'Dojea u 87. minutu stigao do istorijske pobjede protiv ruskog Rubina.

Liga šampiona, prvo kolo:

Grupa A

Tvente - Inter 2:2 (2:1)
/Jansen 20, Milito(a.g) - Snajder 14, Eto 41/

Verder - Totenhem 2:2 (0:2)
/Almeida 45, Marin 48 - Pasanen 12(a.g), Krauč 18/

Grupa B

Benfika - Hapoel Tel Aviv 2:0 (1:0)
/Luizao 21, Kardozo 68/

Lion - Šalke 1:0 (1:0)
/Bastos 21/

Grupa C

Bursa - Valensija 0:4 (0:2)
/Kosta 16, Aduriz 41, Ernandez 68, Soldado 76/

Mančester junajted - Rendžers 0:0

Grupa D

Barselona - Panatinaikos 5:1 (2:1)
/Mesi 22, 45, Vilja 33, Pedro 78, Alveš 90 - Govu 20/

Kopenhagen - Rubin 1:0 (0:0)
/N'Doje 87/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC