• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Hoće da nam "lupe" reket!

Lider na tabeli Premijer lige BiH banjalučki Borac oglasio se u srijedu saopštenjem u kojem navodi da "neko pokušava da reketira klub"!

 BORAC: Hoće da nam "lupe" reket! Izvor: MONDO

U saopštenju između ostalog stoji da se od strane organa Fudbalskog saveza "podmeću klipovi" Borcu kako ne bi ostvario rezultatski cilj, a to je borba za titulu i odbranu trofeja u Kupu.

"Iskreno vjerujemo da će se o šampionskoj tituli i trofeju pobjednika Kupa BiH odlučivati na travnatom tepihu, a nikako iza kulisa, kao što ima nagovještaja i postupaka koji navode na takve zaključke".

SLUČAJ ZORANA DEKETA

U banjalučkom klubu su uvjereni da "bočni udarci" dolaze od FS BiH, od službenih lica, pa čak i klubova koji su u organima FS BiH instalirali svoje ljude.

"Drugačije ne može da se protumači odluka Disciplinske komisije FS BiH kojom se bivšem igraču Zoranu Deketu treba isplatiti 25.600 maraka".

"Uzalud je FK Borac dokazivao da ta odluka nije zasnovana na pravnim temeljima i da su u cijeli slučaj prste upleli pojedinci iz FS BiH, čije SMS poruke kruže po Banjaluci. Vjerujemo da će nadležni organi utvrditi da li moćnici iz FS BiH imaju motiv da zastupaju stranu Zorana Deketa. Mi se o tome sada nećemo izjašnjavati".

Takođe, u saopštenju se navodi da će Borac priložiti dokaz nadležnog organa Republike Srpske koji je ustanovio da su obaveze po osnovu profesionalnog ugovora Zorana Deketa za doprinose iznose 7.004,64 marke.

"Ko je, molimo vas, i na koji način ustanovio da Borac po tom osnovu duguje 25.600 KM? I, kome bi trebalo uplatiti taj novac! Ko pokušava da reketira Borac? To ćemo vam uskoro saopštiti", istaknuto je u saopštenju Borca.

"Pravna komisija FS BiH je saopštila da je odluka Disciplinske komisije u slučaju Deket pravno neprovodiva i da Borac samo treba da dostavi dokaz da je 'sporni igrač' obuhvaćen reprogramom koji je sklopljen sa Poreskom upravom. Ništa više. Borac je to dostavio, ali opet FS BiH ne mijenja svoju odluku… A, na osnovu tog reprograma Borac je dobio licencu za učešće u evropskim takmičenjima i za nastupe u Premijer ligi BiH".

Prema saopštenju, istu stvar je napravio i FS BiH.

"Taj isti FS BiH je reprogramirao svoje obaveze po osnovu poreza i doprinosa i to je, naravno, legalno. A, ako to isto učini banjalučki Borac to je nelegalno?! Taj isti Savez je u maju izdao certifikat Borcu za takmičenje u Premijer ligi BiH i konstatovao da Borac nema prispjelih a neizmirenih obaveza prema igračima i vanbudžetskim fondovima. Odakle danas dupli aršini? Zbog rezultata, zlobe, zavisti..."

BORAC PRIPREMA TUŽBU PROTIV FS BiH


Borac kao motive ataka navodi činjenicu da su crveno-plavi odlično startovali u Premijer ligi BiH.

"Očito da ljudi u FS BiH nisu očekivali da će Borac biti kandidat za titulu i da će imati snage da brani trofej Kupa BiH. Mi ćemo nakon posljednjeg upozorenja FS BiH protiv fudbalskih čelnika Saveza podnijeti tužbu Sudu BiH za krivično djelo zloupotrebu službenog položaja i pomaganja u krivičnom djelu sticanja protivpravne imovinske koristi".

O SUĐENJU NA KOŠEVU


"Sramno je i suđenje koje je Borac imao na derbiju u Sarajevu. Sportska javnost je imala priliku da posredstvom TV BiH vidi kako je arbitraža bila usmjerena protiv kluba iz Banjauke. A, najžalosnije je što su takve sudije dobile prolazne ocjene i što će u sljedećim utakmicama suđenjem direktno uticati na sudbinu Borca i krojiti tabelu Premijer lige BiH. Da nije previše?!"

"FS BiH šalje jasnu poruku: Borac će, iako je igrački najkvalitetnija ekipa u Premijer ligi BiH, biti zaustavljen na putu ka tituli. Tome u prilog ide i napad na navijače u Sarajevu koji su brutalno pretučeni. To Savez ne želi da vidi i čuje. Znači, poruka je, navijači Borca ne pratite svoj klub na gostovanjima, inače ćete dobiti batine, razbićemo vam glave, leđa, tućićemo vas palicama, motorolama, motkama…"

"Da li nekome smeta što je Borac uz pomoć Vlade RS i Administrativne službe Grada Banjaluka obezbijedio evropske uslove na Gradskom stadionu, dobio licencu za takmičenje u evro-kupovima, da li nekome smeta što na domaćim utakmicama", piše u saopštenju FK Borac upućenom medijima.

SLUČAJ DEJANA RAŠEVIĆA


Disciplinska komisija FS BiH je u prethodnom periodu pod prijetnjom suspenzije primorala Borac da plati FK Sutjeski
iz Foče 24.000 KM kao naknadu za treniranje Dejana Raševića, iako je to suprotno fudbalskim propisima.

Po pravilima klub u kome je igrač ponikao (u ovom slučaju FK Sutjeska) ima pravo na naknadu za treniranje igrača ukoliko prvi profesionalni ugovor potpiše do svoje 23. godine.

Borac je s Raševićem potpisao ugovor kada je on imao 24,5 godina i uprkos propisima morao je, po volji moćnika, platiti 24.000 KM! Ko to svjesno krši vlastite propise i zbog čega?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC