• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Savo, plati kaznu!

Srpska kuća fudbala očekuje od proslavljenog reprezentativca Save Miloševića da plati kaznu koju bude izrekla UEFA zbog njegovog dugog jezika.

 FSS: Savo, plati kaznu! Izvor: MONDO

Uporedo sa analizom rada dosadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića, čelnici FSS razgovarali su o i sankacijama koje UEFA razmatra da donese protiv srpskog saveza zbog incidenata na utakmici Srbija - Slovenija (1:1), kada je bivši reprezentativac Savo Milošević pošteno izvrijeđao delegate evropake kuće fudbala.

Poslije sjednice Izvršnog odbora FSS, predsjednik fudbalske organizacije Tomislav Karadžić osudio je ponašanje Save Miloševića na tom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine i ocijenio da UEFA ne radi protiv srpskog fudbala.

"Savu poštujemo, on je naša fudbalska legenda, ali njegovo ponašanje nije bilo u redu. Nije smio da naziva delegate UEFA i cijelu organizaciju mafijaškom. To je šteta. Nadam se da je Miloševič toga svjestan i da je shvatio. Zvao me je Mišel Platini (predsjednik UEFA) i pitao me je zašto nazivamo predstavnike UEFA mafijom? A ja kažem da su naši odnosi sa UEFA i FIFA odlični", rekao je Karadžić.

On je izrazio nadu da UEFA neće biti stroga u određivanju sankcija srpskom savezu zbog tog incidenta i da će ona biti novčana. "Nadam se da Savo da plati tu novčanu kaznu", dodao je Karadžić.

Potom je još jednom govorio o odnosu FSS i UEFA i sa FIFA...

"Potpredsjednik našeg saveza Ivan Ćurković je kućni prijatelj i sa Platinijem i sa Blaterom. Mi imamo svoje predstavnike u komitetima UEFA i FIFA i naši odnosi sa tim organizacijama su kvalitetni. Govori se o nekom namještanju sudija protiv nas, nesviranju penala...Dosta je ljudi tog cirkusa i bavljenja nečim što nije naš posao. Vidim da se to dešava i u nekim drugim sportovima. Treba da se ponašamo dostojanstveno i civilizovano. i drugima se ne sviraju penali, nismo mi jedini. Uostalom, Danko Lazović nad kojim je prekršaj bio sam je rekao da je sudija i mogao i nije morao da svira", rekao je Karadžić.

Savo Milošević je tokom kvalifikacionog meča sa Slovenijom izvrijeđao delegate UEFA, nazivajući ih "džukelama" i "mafijom".

"Mi sportisti vrlo dobro znamo kada je suđenje namješteno. I niko ne može da nas prevari. Pa ni Portugalac Olegario Benkerensa", rekao je Milošević poslije tog incidenta i izneo tvrdnju da je Portugalcu naređeno da ne svira penal za Srbiju!

"Njemu je tako naređeno! UEFA mu je naredila. Stalno nas namještaju, godinama unazad, ne dozvoljavaju nam da igramo mirno i pošteno, moramo da budemo za tri gola bolji od protivnika da bismo pobijedili. I stalno nas upozoravaju, nemojte da pričate protiv FIFA ili UEFA, svejedno, jer to nije dobro za naš fudbal. I mi ćutimo. E, ja neću više da ćutim", kaže nekadašnji reprezentativac.

Milošević se ne plaši kazne. "Ja sam prestao da igram fudbal, nisam ni fukcioner u FS Srbije. Ne mogu da me kazne", dodao je.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC