• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan pao, Srna ga srušio

Partizan je poražen od Šahtjora u Donjecku, u meču prvog kola Grupe H Lige šampiona. Jedini gol dao je hrvatski internacionalac.

 LŠ: Partizan pao, Srna ga srušio Izvor: MONDO

Darijo Srna je teledirigovanim projektilom u 71. minutu srušio snove crno-bijelih da mogu da naprave iznenađenje na startu Lige šampiona.

Taktička zrelost u većem dijelu utakmice, hrabrost i na momente bezobrazluk ekipe Aleksandra Stanojevića nisu naplaćeni osvajanjem boda protiv favorizovanog domaćina na Donbas areni:

Šahtjor - Partizan 1:0 (0:0) POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

Ruku na srce, ne može se reći da pobjeda ukrajinskog prvaka nije zaslužena. Naprotiv.

Domaćin je krenuo uraganski, ali su crno-bijeli uspjeli da umrtve ritam igre već poslije desetak minuta. Međutim, kada su se igrači vratili sa odmora, jasno je bilo da će Šahtjor dodati gas. Fudbaleri u narandžastim dresovima su kidisali ka golu, sve dok nisu zatresli mrežu Vladimira Stojkovića.

Partizan nije osvojio ni bod u Donjecku, ali je postalo jasno da je u Stojkoviću dobio vrhunskog golmana, da će u Stefanu Saviću imati odličnog štopera, da će i Mohamed Kamara biti pojačanje...

Borili su se crno-bijeli. To je i želio trener Aleksandar Stanojević, pa je načinio iznenađenje i umjesto Radosava Petrovića u tim uvrstio Milana Smiljanića, od koga je očekivao da se na sredini terena "tuče" sa vezistima Šahtjora.

Mladen Krstajić je sa maskom na licu (zbog operacije nosa) komandovao odbranom, odnosno saigračima kojima maltene može otac da bude (Aleksandar Miljković, Stefan Savić, Aleksandar Lazevski). Crno-bijeli klinci su uglavnom uspijevali da ispune zadatke dobijene od učitelja, boreći se prsa u prsa sa Brazilcima koji bi bez problema mogli da se takmiče i u spreinterskim disciplinama. Povremeno su i griješili, a njihove propuste ispravljao je sjajni Stojković.

Ipak, šampion Srbije nije mogao da organizuje ozbiljan napad - prvi šut na gol uputio je u finišu prvog poluvremena (Kamara visoko preko gola).

Prvu šansu napravio je u 69. minutu, a da ima znanja i snage i u vezi i u navali pokazao je u finišu, kada su se crno-bijeli izborili za nekoliko otvorenih šuteva - tada se istakao domaći golman, Andrej Pjatov.

Treba imati na umu da su Saša Ilić, Ivica Iliev i Mladen Krstajić jedini igrači Partizana koji su prethodno bili učesnici Lige šampiona, dok je u taboru protivnika to iskusilo čak 16 igrača.

Tako je Aleksandar Stanojević, u 18. utakmici u kojoj je vodio Partizan, doživio prvi poraz. A Mirčea Lučesku je ponovo bio koban za beogradske crno-bijele.

Najtrofejniji rumunski stručnjak je, pored pobjede sa Šahtjorom u Donjecku prošle godine, sa Dinamom iz Bukurešta u sezoni 1989/90 eliminisao crno-bijele iz Kupa pobjednika kupova - 2:1, 2:0.

Naredni protivnik Partizana u Grupi H biće Arsenal, koji je demolirao Bragu - 6:0. Utakmica u Humskoj igraće se 28. septembra.

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Kučer, Rakicki, Rac - Hibšman, Gaj - Daglas Kosta, Žadson (od 58. Aleks), Vilijan - Luiz Adrijano (od 83. Vicenec).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić (od 92. Stanković), Lazevski - Tomić, Smiljanić (od 74. Petrović), Kamara, Saša Ilić - Kleo, Iliev (od 58. Boja).

SUDIJA: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). ŽUTI KARTONI: Srna (Šahtjor), Petrović, Boja (Partizan)



IZ MINUTA U MINUT

22. Partizanov golman Stojković prvi put je intervenisao. Izvio se i odbranio šut Vilijana iz daljine. To je bio drugi udarac domaćih igrača ka golu crno-bijelih, prethodno je tukao Rac - neprecizno.

27. Šahtjor je bio nadomak vođstva, ali se istakao Stojković. Golman Partizana je dva puta intervenisao poslije udaraca iz neposredne blizine, Luiza Adrijana i Gaja, a onda je Brazilac ponovo mogao da uđe u šansu, ali je nespretno prihvatio loptu i ona je postala Stojkovićev plijen.

36. Ponovo je Stojković dobro reagovao. Gaj je primio loptu u srcu šesnaesterca, dobio duel sa Lazevskim, ali mu se čuvar mreže Partizana bacio u noge.

39. Šut Daglasa Koste je "lelujao", a Stojković je loptu izboskovao.

54. Druga dobra prilika za domaćina - Žadson je izletio sam pred Stojkovića, koji je ponovo odlično reagovao. Uletio je Brazilcu u šut.

58. Izmjene na obe strane - kod Partizana Boja je zamijenio Ilieva, a kod Šahtjora Aleks je ušao umjesto Žadsona.

62. Drugi šut crno-bijelih. Miljković je centrirao, Kleo se bacio unazad i glavom poslao loptu... Pored gola.

64. Luiz Adrijano je krenuo sam ka golu Partizana, ali se Lazevski dobro postavio, zagradio loptu i omogućio Stojkoviću da je uzme.

65. Treća velika šansa za domaćina - Srna je centrirao, Luiz Adrijano je sam sa šest metara šutirao glavom, lopta je išla pod prečku, ali je opet Stojković bio odličan - paradom je uljepšao intervenciju.

67. Žuti karton za kapitena Šahtjora, Srnu, zbog protesta.

69. Konačno prilika za Partizan - Tomić je izveo skraćeni korner sa desne strane, golmanu Pjatovu je zasmetao Rakicki, pa je loše intervenisao, lopta je došla do Krstajića, koji je poslao lob ka golu, ali je Hibšman reagovao na gol-liniji.

72. Smiljanić je napravio prekršaj, Srna je izveo slobodan udarac, malo iskosa sa lijeve strane, sa 20-ak metara. Kapiten Šahtjora je prebacio živi zid i smjestio loptu uz stativu - 1:0.

73. Žuti karton za Boju.

74. Petrović je ušao u igru umjesto Smiljanića.

82. Kleo je opalio sa više od 20 metara, ali je pogodio samo spoljnji dio mreže.

84. Šut iz daljine oprobao je i Tomić, lopta je zakačila domaćeg defanzivca i poletjela ka golu, ali je golman Pjetov krajnjim naporom uspio je da je proslijedi u korner.

85. Tukao je i Ilić i opet je Pjatov poslao loptu u korner, poslije kojeg je glavom probao i Krstajić, ali je golman Šahtjora opet bio siguran.

91. Sijevnuo je kontranapad Šahtjora, opalio je Gal i pogodio stativu.

(MONDO, foto Beta/AP, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC