• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Strašan Arsenal!

"Tobžije" deklasirale Bragu sa 6:0, Čelsi ubjedljiv u Slovačkoj, Milan se mučio, ali pobijedio, Murinjo i Real krenuli u pohod ka tituli...

  LŠ: Strašan Arsenal! Izvor: MONDO

Za manje od dvije nedelje u Beograd stiže Arsenal. I to kakav Arsenal? Moćan, jak - strašan!

Tim Arsena Vengera potpuno je uništio u Londonu debitanta u Ligi šampiona Bragu, pobijedivši je sa 6:0. "Tobdžije" su Portugalcima dale po tri gola u svakom poluvremenu. Lako i jednostavno djelovao je Arsenal i ono što je najvažnije bio je vrlo efikasan.

Jednostavno, odbrana Brage nije imala rješenje za Fabregasa, Velu, Vilšira, Aršavina...

Braga je izdržala samo devet minuta. Poslije opravdano dosuđenog penala, precizan sa 11 metara bio je Sesk Fabregas. Kapiten je bio strijelac i prvog gola u drugom poluvremenu, a između su se upisali još Andrej Aršavin i Šamak. Kod trećeg gola fantastično je petom asistirao mladi Džek Vilšir.

U nastavku utakmice proradio je i rezervista Karlos Vela. Vrijeme provedeno na terenu iskoristio je na najbolji način, poslavši dvije lopte iza leđa golmana Brage Filipea.

Pobjeda Arsenala bila je najubjeljivija u prvom kolu.

Vicešampion Evrope imao je velikih problema na Alianc Areni protiv Rome. Italijani su dugo odolijevali, a onda je u 79. minutu Tomas Miler fenomenalnim golom, udarcem spoljnim dijelom kopačke iskosa sa desne strane, doveo Bavarce do prednosti. Samo par minuta kasnije Miroslav Klose potvrdio je pobjedu Bajerena - 2:0.

Kluž je na svom terenu pobijedio Bazel sa 2:1. Sve je bilo odlučeno već u prvom poluvremenu. Rumuni su vrlo brzo stekli prednost od 2:0 preko Rade i Traorea, da bi u sudijskoj nadoknadi Stoker samo ublažio poraz švajcarskog tima.

Još jedan debitant u Ligi šampiona nije se lijepo proveo na početku takmičenja. Žilina je pred svojim navijačima poražena sa 1:4 od Čelsija. "Plavci" su za 50. minuta preko Anelke, koji je postigao dva gola, Esijena i Staridža stekli ubjedljivu prednost, a protivniku su samo dozvolili da postige počasni gol. U istoriju Žiline ostaće upisano ime strijelca - Tomaša Oraveca. Branislav Ivanović igrao je od prvog do posljednjeg minuta.

Uprkos činjenici da su Moskovljani bili autsajderi u Marseju, Spartak je pobijedio Olimpik sa 1:0. Gol vrijedan tri boda postigao je igrač francuskog tima Španac Cezar Azpiliketa u 82. minutu.

U Grupi G domaćini su zabilježili identične pobjede - 2:0. Real je slavio protiv Ajaksa, dok je Milan bio bolji od Oksera. Ipak, Madriđani su dosta lakše stigli do bodova. Ređale su se prilike na "Barnabeu", a pogađao je samo Gonzalo Iguain (u 31. i 73. minutu).

Na San Siru gosti su imali malo jači otpor, ali su "rosoneri" slavili zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću. I Šveđanin je bio strijelac dva gola, i to za samo tri minuta (66. i 69. minut).

Utakmice drugog kola na programu su 28. i 29. septembra.

Rezultati i parovi prvog kola Lige šampiona:


Grupa E

Bajern - Roma 2:0 (0:0)
/Miler 79, Klose 83/

Kluž - Bazel 2:1 (2:1)
/Rada 9, Traore 12 - Stoker 45+2/

Grupa F

Žilina - Čelsi 1:4 (0:3)
/Oravec 55 - Esijen 13, Anelka 24, 28, Staridž 48/

Marsej - Spartak Moskva 0:1 (0:0)
/Azpilikueta 82 (a.g)

Grupa G

Milan - Okser 2:0 (0:0)
/Ibrahimović 66, 69/

Real Madrid - Ajaks 2:0 (1:0)
/Iguain 31, 73/

Grupa H

Šahtjor - Partizan 1:0 (0:0)
/Srna 71/

Arsenal - Braga 6:0 (3:0)
/Fabregas 9(pen), 53, Aršavin 30, Šamak 34, Vela 69, 84/

Rezultate i izvještaje sa utakmica odigranih u utorak možete vidjeti OVDJE.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC