• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Hrvati imaju "svog Klea"

Fudbaler zagrebačkog Dinama, Brazilac Samir odličan protiv Viljareala, a hrvatska javnost ga želi u reprezentaciji.

 I Hrvati imaju "svog Klea" Izvor: MONDO

Brazilomanija je zavladala na Balkanu! Poslije kampanje da Partizanov Brazilac Kleo dobije srpski pasoš, a potom da igra za srpsku reprezentaciju, isti slučaj događa se i u Hrvatskoj.

Ruku na srce, naše komšije su već prošle taj proces sa Eduardom da Silvom, bivšim igračem Dinama, a sada ukrajinskog Šahtjora, koji odavno nosi dres hrvatske reprezentacije.

Ali, sada je riječ o novom Brazilcu - Samiru (Jorge Sammir Cruz Campos), igraču zagrebačkog kluba.

Naime, Samir je blistao u meču 1. kola grupne faze Lige Evrope protiv Viljareala, i bio najzaslužniji za iznenađujuću pobjedu od 2:0. Čak su i izvještači španskih medija ocijenili da "hrvatska fudbalska liga ne zaslužuje da gleda takvog igrača kao što je Samir" (htjeli su da kažu da on zaslužuje da igra u mnogo jačoj ligi).

Na stranicama Hrvatskog fudbalskog saveza od 13. septembra postoji anketa o tome koga bi ljubitelji fudbala voljeli da vide u reprezentaciji od ponuđenih fudbalera, odnosno ko od njih zaslužuje poziv Slavena Bilića. Na listi je i ime brazilskog veziste.

Samir je dobio najviše glasova do 15. septembra, čak 30 odsto u izboru 350 posjetilaca, ali poslije odlične igre protiv Viljareala, još više je narasla podrška javnosti u njegovu korist u odnosu na ostale.

Od oko 1.500 ljudi koji su glasali u anketi, njih gotovo 50 odsto opredijelilo se za Samira.

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić blistao je poslije pobjede nad Viljarealom i dobacivao menadžerima da Samira neće tako lako prodati.

"Nemojte da se smijati. Samir neće u inostranstvo tako brzo. Obećao sam Vahi (treneru Dinama Vahidu Halilhodžiću) da ga neću prodavati i to će tako biti. Pusti neka cijena raste na 50 miliona evra", rekao je Mamić Samirovog agentu poslije meča.

Mamić je odavno govorio da Samira treba zvati u hrvatsku reprezentaciju, ali ga nisu slušali. Sada je dao ovakvu izjavu:

"Mislim da ga ne treba zvati u reprezentaciju. On je tako loš igrač i karakter da bi oskrnavio našu šahovnicu i da ga ne treba pozvati. Vjerovatno ste shvatili moj sarkazam, ali moram tako jer, koga ja pohvalim, taj je u teškoj situaciji. Ja kažem dobar dan, svi kažu laku noć. Možda sam mu ovom izjavom kojom sam ga ocrnio otvorio put u reprezentaciju".

To je Zdravko Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC