• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Savić za MONDO: Fudbal je čudo!

Mladi defanzivac Partizana oduševljen zbog šanse koju je dobio u Donjecku, Lazevski ponovo vjeruje u sebe, a Stojković i dalje u evropsko proljeće.

 Stefan Savić za MONDO: Fudbal je čudo! Izvor: MONDO

Partizan je poražen u prvom kolu Lige šampiona, ali uprkos negativnom rezultatu protiv Šahtjora, crno-bijeli nemaju čega da se stide poslije gostovanja u Donjecku.

Srpski šampion igrao je hrabro sa jednim od najbogatijih klubova u Evropi, koji je prije samo dvije godine bio osvajač Kupa UEFA.

Vjerovatno ni sami igrači, kao ni navijači ukrajinskog kluba, nisu vjerovali da je to onaj isti Partizan od prije godinu dana, kojeg je njihov klub pobijedio ubjedljivo sa pola snage na početku Lige Evrope.

I nije isti. Ovo je bio novi Partizan!

Crno-bijeli jesu izgubili, ali i dosta dobili.

Aleksandar Stanojević u vatru je bacio mladog štopera Stefana Savića. Iako još tinejdžer, na svom evropskom debiju djelovao kao da je riječ o fudbaleru koji slične utakmice igra svakog vikenda.

"Fenomenalan je osjećaj igrati sa 19 godina Ligu šampiona", počeo je Savić da iznosi svoje utiske iz Donjecka.

"Nisam očekivao da ću baš na prvoj utakmici, od prvog minuta dobiti šansu. Ali, ukazala mi se prilika... Ne bih da sudim o tome kako sam odigrao, to je posao drugih ljudi, ali mislim da sam opravdao povjerenje stručnog štaba", rekao je talentovani štoper, koji je tek prije dvije nedelje potpisao ugovor sa Partizanom.

Do tog dana nije ni slutio da će vrlo brzo biti pred očima čitave fudbalske Evrope. Priliku da ga vidi na djelu imao je i Arsen Venger. Francuz je prije nekoliko mjeseci mogao da dovede mladog Crnogorca u Arsenal, ali je u posljednjem trenutku odustao. Možda će baš u Beogradu za desetak dana da postavi sebi pitanje: "Zašto sam to uradio".

"Izgledalo mi je nestvarno do prije nekoliko nedelja da igram Ligu šampiona. Međutim, fudbal je čudo, on može čovjeku za samo par dana da okrene život, baš kao što se i meni desilo."

Savić je napomenuo da je veliku pomoć na terenu imao od Mladena Krstajića

"On mi je bio ogromna podrška. Dosta lakše sam rješavao situacije uz njegovu pomoć. Krstajić nas je vodio kroz cijelu utakmicu."

Aleksandar Lazevski imao je vrlo teške dvije i po godine iza sebe. Kada ga je Miroslav Đukić izbacio u prvi plan u Lučanima, on mu se odužio golom. Bolji početak, tada malo poznati lijevi bek nije mogao da zamisli. Međutim, vrlo brzo počeli su problemi sa povredama. Lazevski je za samo godinu dana dva puta lomio metatarzalnu kost stopala. Igrao je za Teleoptik, a bližio mu se i rastanak sa Partizanom.

A, onda je za trenera postavljen Stanojević.

"Zahvalan sam što mi je trener ponovo pružio šansu. Na svakoj utakmici ću se truditi da mu se na pravi način odužim za ukazano povjerenje", kaže Lazevski i priseća se perioda koji je iza njega.

"Da sam za sve ove godine, koje su obilježili brojni pehovi, sumnjao u sebe ne bih ni došao u situaciju da se vratim u najbolju ekipu. Dok sam igrao za Teleoptik to nisam doživljavao kao poniženje. Bilo mi je bitno samo da održim kontinuitet igara. I kada se pojavila opcija da pređem u Vojvodinu, namjerno sam odugovlačio i čekao da mi se ponovo ukaže šansa da zaigram za Partizan. Ona je došla...", zadovoljno konstatuje Lazevski.


Nije bilo teško samo mladim igračima u Ukrajni. Vladimiru Stojkoviću se svaki potez mjerio na Dombas Areni. Nije razočarao, štaviše, bio je među naboljima na terenu.

"Svima ostaje žal što nismo stigli do tog boda, ali treba uzeti u obzir da smo igrali protiv ekipe koja je po budžetu, igračima, svemu sigurno u top 10 u Evropi. Pouke iz prve utakmice u Ligi šampiona su da možemo da igramo sa najboljim, a i mladi igrači su poslije Donjecka stekli samopouzdanje pred nastavak takmičenje, odnosno meč sa Arsenalom."

Stojković očekuje da Partizan na narednim utakmicama ima više sreće.

"Ja u svaki meč ulazim sa nadom u pobjedu, bio to Šahtjor ili Arsenal. Ali, obećavati... Svašta je moguće. Moguće je bilo i da pobijedimo Šahtjor da su se stvari odvijale malo drugačije. Izgubili smo, ali možda nam se to vrati na nekoj drugoj utakmici na kojoj budemo imali manje šansi. Volio bih i borim se za to da prezimimo u Evropi", i dalje je optimista prvi golman srpskog šampiona.

Poslije Lige šampiona Partizan se okreće domaćim obavezama. Slijedi gostovanje u Čačku

"Sigurno mnogo teška utakmica. Istrošeni smo i emotivno i fizički, ali upravo tu mora da se vidi ko je Partizan, a ko su ostali. Imamo veliki izbor igrača, tako da će umorni moći da odmore, a drugi da sobiju priliku", kaže Stojković i dodaje da je fokusiran isključivo na crno-bijele.

"To što se priča da sam došao samo zbog reprezentacije u Partizan nije istina. Državni tim je obaveza i želja svakog igrača. Došao sam da se borim za klub koji me hrani i do utakmice sa Estonijom razmišljaću samo o Partizanu i pobjedama", zaključio je Vladimir Stojković.

Partizan će Spartak, pred drugo kolo Lige šampiona, ugostiti u petak od 19.00 sati na stadionu u Humskoj, dok je kup utakmica protiv Mladosti iz Apatina odložena i teremin odigravanja još nije poznat.

Lakši trening u petak propustio je Mladen Krastajić zbog povrede primicača, kao i Pjer Boja, koji je na kratko skokuno do Francuske, ne bi li svojoj voljenoj Vivijen izgovorio sudbonosno "da".

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC