• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha: Ademe, ošišaj se i smanji čokoladu

"Što se Ljajića tiče, on mora da skrati kosu, jede manje čokolade i da prestane da provodi cijeli život zalijepljen za kompjuter", iskritikovao je Mihajlović svog mladog igrača.

 Miha: Ademe, ošišaj se i smanji čokoladu Izvor: MONDO

Fiorentina srpskognašeg trenera Siniše Mihajlovića nije baš dobro počela sezonu. Na startu, remi sa Napolijem kod kuće (1:1), a onda poraz na terenu povratnika u elitu, Lećea (1:0).

Bod od mogućih šest podigao je nervozu na Artemio Frankiju, gdje će u 18.00 u subotu gostovati Lacio. Uoči duel u kojem je Violi neophodna pobjeda, Mihajlović je iskritikovao nekolicinu igrača svog tima, a na udaru se našao bivši igrač Partizana i član mlade reprezentacije Srbije Adem Ljajić.

Evo šta je Miha zamjerio 18-godišnjem Ljajiću, koji je prošlog januara za osam miliona evra došao iz Humske.

"Što se Ljajića tiče, on mora da skrati kosu, jede manje čokolade i da prestane da provodi cijeli život zalijepljen za njegov kompjuter", rekao je Mihajlović i onda obrazložio:

"Od čokolade se goji, zbog kompjutera mu se stalno spava, a to što nosi dugu kosu tjera ga da stalno pomjera šiške sa očiju. Tražio sam pomoć od njegovog oca. Ne mogu da ga dovedem kod sebe kući, ionako imam mnogo djece", rekao je Mihajlović u razgovoru za "Gazetu delo Sport".

Mihajlović je svjestan da su danas treneri previše "mekani" prema talentima kakav je Ljajić, ali on ne želi da bude takav. Zanimljivo, na početku karijere, u Vojvodini, Crvenoj zvezdi, Romi i neko vrijeme u Sampdoriji, Mihajlović je i sam "furao" dugu, kovrdžavu kosu, koja je bila njegov zaštitni znak.

"Kad sam bio igrač, često sam dobijao 'po turu' od trenera", dodao je Mihajlović, a onda se osvrnuo činjenici da je njegov tim izuzetno neefikasan. Naravno, tu se prvi na udaru našao Alberto Đilardino.

"Do prije nekoliko dana, Alberto Đilardino ni na treningu nije mogao da postigne gol sa veće razdaljine od 50 centimetara od gol-crte. Vremenom je postao precizniji... Đila živi za golove, ali oni ne bi smjeli da postanu njegova opsesija. Golovi dolaze samo onda kada prestanete uporno da ih tražite", podsjetio je Mihajlović i dodao:

"Poruka za napadače je da moraju da se probude. Ako tokom nedjelje ne postignu gol na osam od deset treninga, normalno je da neće biti u timu u subotu".

Mihajlović je bio svjestan mana i vrlina ekipe Fiorentine, kada je ljetos pristao da dođe u Firencu i preuzme tim, koji je prošle sezone u Seriji A ostao bez plasmana u Evropu.

"Kada sam se suočio sa Fiorentinom, znao sam da su to tehnički potkovani igrači, ali da im je u prirodi da se povuku ako zaurlate na njih. Imamo znanje u nogama, ali moramo da pronađemo tu drskost u nama".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC