• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Borcu derbi protiv Zrinjskog

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali Zrinjski 2:0 u derbi meču sedmog kola Premijer lige BiH i sačuvali prvo mjesto na tabeli.

 PREMIJER BIH: Borcu derbi protiv  Zrinjskog Izvor: MONDO

U subotnjime mečevima sedmog kola Premijer lige BiH pobjede ostvarili Borac, Leotar i Željezničar, dok su mečevi Rudar - Sarajevo, Zvijezda-Čelik i Budućnost-Sloboda završeni bez  pobjednika.

Borac je u derbiju sasvim zasluženo savladao Zrinjski 2:0. Borac je bio dominantan tokom čitavog meča,a oba gola su postigli u drugih 45 minuta utakmice. U 55. minutu prvi strijelac Premijer lige Stevo Nikolić je postigao svoj šesti ovosezonski pogodak poslije asistencije Darka Maletića, koji je zaigrao za Borac poslije osam godina.

Konačnih 2:0 postavio je Bojan Puzigaća pogotkom u 82. minutu,a prethodno je Zrinjski, na čijoj klupi je debitovao novi trener Marin Bloudek ima sjajnu priliku preko Lendrića, ali je golman Borca Avdukić sjajno reagovao.Tako je Borac došao do četvrte pobjede za redom.

"Drago mi je zbog ove pobjede. Mislim da je presudio naš veći broj kvalitetnih igrača i zahvaljujući ritmu smo slomili Zrinjski u drugom poluvremenu. Drago mi je da smo nastavili pobjedničku seriju i da smo pružili dobru partiju pred našim navijačima. Mislim da još bolje igre Borca možemo očekivati u nastavku ", rekao je poslije meča trener Borca Vlado Jagodić.

Meč je počeo minutom ćutanja za preminulog golmana Borca Bojana Miloševića, a igrači oba tima istrčali su u majicama na kojima je pisalo" zauvijek u srcu".



Leotar je golom Šarabe u samom finišu meča osvojio tri boda protiv Širokog Brijega. Domaći tim i ranije je mogao osigurati tri boda, ali jedanaesterac u devetom minutu nije realizovao Rajović.

Rudar je u Prijedoru protiv Sarajeva osvojio bod golom Kotorana u posljednim trenucima utakmice. Prethodno je tim Mirze Varešanovića poveo golom Alena Avdića iz 23. minuta.

Istim rezultatom završen je i meč Zvijezde i Čelika u Gradačcu. Gosti su vodili golom Miloševića, ali je bod svojoj ekipu nakon sata igre donio Nikić.

U Banovićima su Budućnost i Sloboda odigrali bez golova.

Željezničar je bez večih problema riješio pitanje pobjednika protiv "fenjeraša" Drine, koja je i poslije ovog kola ostala sa samo jednom osvojenim bodom.  Aktuelni šampion je slavio golovima Savića i Zebe 2:0.

Rezultati  7. kola Premijer lige BiH

Budućnost - Sloboda 0:0

Rudar - Sarajevo 1:1

/Kotoran 90-Avdić 23/

Leotar - Široki 1:0

/Šaraba 89/

Zvijezda - Čelik 1:1

/Nikić 60-Milošević 32/

Željezničar - Drina 2:0

/Savić 23, Zeba 47/

Borac - Zrinjski 2:0

/Nikolić 55, Puzigaća 82/

U nedelju (16 h)

Travnik - Velež
Olimpik - Slavija

TABELA: Borac 16, Sarajevo 13, Zvijezda 13, Olimpik 12 , Željezničar 12, Zrinjski 10, Velež 10, Travnik 9, Široki Brijeg 9, Slavija 9, Rudar 9,Leotar 8,  Sloboda 7, Budućnost 7, Čelik 6,  Drina 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC