• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Kaluđerović spasio Trifunovića i Zvezdu

Andrija Kaluđerović donio pobјedu crveno-biјelima protiv Javora golom u 93. minutu.

 SL: Kaluđerović spasio Trifunovića i Zvezdu Izvor: MONDO

Crvena zvezda je savladala Javor i domogla se vrha tabele, makar preko noći - 1:0 (0:0).

Četvrtu uzastopnu pobjedu, u 5. kolu Jelen Superlige, crveno-bijelima donio je Andrija Kaluđerović pogotkom u 93. minutu.

Ognjen Koroman je "zalomio" čuvara na lijevom krilu i centrirao, Kaluđerović je bio jači u skok-duelu od Gorana Dragovića, izborio se za dobru poziciju i glavom precizno naciljao nebranjeni dio mreže odličnog golmana Damira Kahrimana.

Sjever je eksplodirao, crveno-bijeli su slavili... Najsrećniji je, pored strijelca pobjedonosnog gola, sigurno bio Miloš Trifunović, koji je prethodno imao najbolju šansu na utakmici. U stvari, bolju nije mogao da ima. Promašio je - nemoguće.

Na isteku sata igre Kadu je dugom loptom izbacio Marka Vešovića, mladi Crnogorac je uspio samo da prebaci Kahrimana, koji mu je izlazio u susret, a lopta je pala na glavu Trifunovića. Najbolji strijelac Zvezde (tri gola) sa pet metara je trebalo samo da podmetne glavu i loptu pošalje u prazan gol. Umjesto toga, on je "tukao" i pogodio - stativu!

Zvezda je od 70. minuta igrala sa igračem više, jer je isključen Filip Stanisavljević. Sudija Dejan Santrač opravdano mu je pokazao drugi žuti karton zbog povlačenja protivničkog igrača (prvi žuti dobio zbog prigovora).

Međutim, nije se mnogo toga promijenilo na terenu. Zvezda je, kao i prije toga, imala inicijativu, ali je ona bila jalova.

Osim šanse Trifunovića, domaćin je bio blizu vođstva u 16. minutu kada je "praćka" Vešovića pogodila prečku, u 36. minutu kada je lijepu akciju Kadua i Pavla Ninkova sa pet-šest metara propustio da u gol pretvori Dejan Milovanović, koji je nedugo zatim iz "slobodnjaka" gađao pod prečku, ali je Kahriman bio oprezan...

Trener Zvezde, Aleksandar Kristić, se mnogo nervirao, a izmenjama je pokazivao da želi pobjedu - u igru je ubacio Koromana, Slavka Perovića i Aleksandra Jevtića. Sve karte na napad. I to mu se isplatilo.

"Bili smo uporni i strpljivi, imali smo vjeru da možemo do pobjede", rekao je Kristić poslije utakmice.

"Izmjene su bile odlične. Momci koji su ušli pokazali su želju i borbenost. Na kraju, hvala Bogu, isplatilo se. Zahvaljujem se divnim navijačima", dodao je Kristić.

Iz bijesa je u jednom trenutku čak bacio sako. Nedugo zatim je zavrnuo rukave, onda je i skinuo kravatu.

"Pokušao sam da prenesem pozitivnu energiju igračima, kao što su to činile naše Delije", zaključio je Kristić.

Na tribinama je bilo desetak hiljada gledalaca, od kojih najviše na sjevernoj tribini. Delije su već na početku drugog poluvremena "dale gol" - napravile su prepoznatljivu koreografiju.

Njihovim ljubimcima je trebalo još 48 minuta da pogode mrežu tradicionalno nezgodnog protivnika.



Zbog mnogo uzbuđenja u sjenku su "pali" debitantski nastupi dvojice štopera, Li Adija i Danijela Mihajlovića, koji je igrao umjesto kapitena Slavoljuba Đorđevića (povrijedio se u petak na treningu).

Obojica su, koliko je to moguće vidjeti protiv defanzivno orijentisanog protivnika, pokazala da u Zvezdi mogu da računaju na njih. Naročito reprezentativac Gane.

Zvezda je u prethodnih pet utakmica samo jednom savladala Javor, koji je u tom periodu imao tri pobjede nad crveno-bijelima.

Najbolniji poraz Zvezde od Javora je bio posljednji, proljetos, pred praznim tribinama stadiona u Ljutice Bogdana (0:1), kada su Ivanjičani direktno uticali na rasplet u borbi za titulu.

Zato je subotnja pobjeda crveno-bijelima slađa.

Radovanu Ćurčiću je ovo (vjerovatno) bila posljednja utakmica na klupi Javora, jer će se prihvatiti posla u stručnom štabu reprezentacije Srbije - biće pomoćnik selektora Vladimira Petrovića Pižona.

Zvezda ima 13 bodova (četiri pobjede i premijerni remi sa Jagodinom), jedan više od Partizana, koji će u nedelju gostovati u Čačku. Javor je ostao na tri boda.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Li Adi (od 86. Jevtić), Mihajlović, Tošić - Vešović (od 63. Koroman), Milovanović, Isah, Kadu (od 73. Perović) - Trifunović - Kaluđerović.

JAVOR: Kahriman - Milovanović, Rendulić, Dragović (od 90+4. Onjilov), Mališić - Momčilović (od 80. Đokić), Stanisavljević, Luković, Eliomar (od 67. Panić), Gogić - Odita.

TABELA: Crvena zvezda 13, Partizan (-1) 12, Vojvodina 11, OFK Beograd 9, Spartak (-1) 8, Borac (-1) 8, Sloboda Sevojno (-1) 8, Jagodina 7, Inđija 6, Smederevo 6, Rad (-1) 5, Javor 3, BSK 2, Metalac 2, Hajduk (-1) 0, Čukarički 0.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC