• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Potreban mi je "onaj" Saša Ilić

"Potreban mi je igrač njegovog profila, neko sa završnim pasom... Znam, sumnjam da neko može sada da ga pronađe", kaže selektor "orlova".

 Pižon: Potreban mi je "onaj" Saša Ilić Izvor: MONDO

Kako će izgledati "Nova Srbija", pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona?

Ona, Radomira Antića, sijala je gotovo dve godine, prije nego se ugasila na velikoj sceni, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, poslije čega situaciju niko uspio da popravi nije... Pa je došlo do razlaza, odnosno smjene na mjestu selektora.

Sada, u jeku kvalifikacija za EURO 2012, zadatak da poravi atmosferu, igru i rezultate, dobio je Petrović. On je najavio da će na Estoniju i Italiju krenuti sa starim snagama, ali da li će?

Šta namjerava da uradi Pižon? Na koji način će osvježiti igru "orlova"?

Novi selektor "A" reprezentacije Srbije u subotu je boravio u Moskvi, gdje je na djelu gledao Marka Lomića u dresu Dinama. On bi trebalo da bude u borbi za mjesto lijevog beka, gdje je Srbija ostala bez povrijeđenog Aleksandra Kolarova.

Već u nedjelju, Petrović je doputovao u Madrid na skup svih selektora evropskih reprezentacija, a u ponedjeljak bi trebalo da objavi sastav svog stručnog štaba. Postoje indicije da će prvi Pižonov saradnik u reprezentaciji biti trener Javora Radovan Ćurčić, koji je već radio u FSS kao selektor reprezentacije sastavljene od igrača iz Superlige.

Kondicioni trener trebalo bi da bude Željko Boljević, a trener golmana mogao bi da ostane Rade Zalad, koji je radio i kod Radomira Antića.

Dok putuje Evropom, Petrović ima dovoljno vremena da napravi viziju tima, a evo šta on smatra da nedostaje reprezentaciji Srbije.

"Potreban mi je Saša Ilić iz najboljih dana", rekao je Pižon, a objavio "Sport".



Ipak, Petrović tu nije konkretno mislio na vezistu Partizana, već na nekoga ko ima njegove kvalitete. Ali, ako takav ne postoji, da li je "današnji" Ilić dovoljno dobar?

"Potreban mi je igrač njegovog profila, neko sa završnim, upotrebljivim pasom... Znam, sumnjam da neko može sada da ga pronađe, to je pitanje sa kojim se već dugo bavi naš fudbal. Jednostavno, deficitarni smo na toj poziciji. Košarkaški rečeno, nemamo plejmejkera", dodao je Petrović.

Na toj poziciji ima igrača iz "mlađe garde", ali pitanje je da li su oni spremni da u jeku kvalifikacija uđu u vatru i pritom ne izgore.

Petrović međutim tvrdi da ima fudbalere sa kojima može da ostvari ono što želi. Plasman na EURO...

"Najvažnije je da svi imaju kontinuitet igara u svojim klubovima, da ne dolaze iz povrede i na kraju, da se raduju svakom novom okupljanju reprezentacije", apostrofirao je Petrović timski duh i motivaciju kao važan faktor u ostvarivanju cilja.

Poslije priče o "plejmejkeru", Petrović se vratio na priču o lijevom beku.

"Ne znam zašto Ivan Obradović nije igrao protiv Slovenije...", čudio se Petrović odluci svog prethodnika da iz tima izostavi lijevog beka Saragose, a u trenutku kada nije mogao da računa na Kolarova.

"Vidjeću da li Marko Lomić može da odgovori na visoke zahtjeve igre u reprezentaciji", dodao je Petrović, poslije čega već može da se nasluti Lomićev dolazak na mečeve sa Estonijom i Italijom.

"Desno imamo Branislava Ivanovića, ali njega možemo da koristimo i na poziciji centralnog defanzivca", podsjetio je Petrović, poslije čega se "otvorilo" pitanje konačnog pozivanja Pavla Ninkova u reprezentaciju.

Desni bek Crvene zvezde upravo je "eksplodirao" u vrijeme kada je Petrović vodio crveno-bijele, od juna 2009. do marta 2010. godine.

"Da li će Ninkov biti rješenje u naredna dva meča? Vidjećemo... Mislim da ćemo uspjeti da napravimo tim, koji može da nam donese dobre rezultate", ostao je nedorečen Petrović.

On bi trebalo do narednog petka da objavi spisak kandidata za mečeve protiv Estonije u Beogradu i Italije u Đenovi.

Dani odluke se bliže, a Srbija je na novom početku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC