• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boško Janković: Ne treba nam Kleo

"Ako ga angažujemo, on će biti prvi stranac u nacionalnom timu, poslije će doći drugi, pa treći, peti, i onda ćemo doći u situaciju da za Srbiju igraju stranci", kaže Boško Janković.

 Boško Janković: Ne treba nam Kleo Izvor: MONDO

Dugo, za njega svakako predugo, traje borba Boška Jankovića da se poslije povrede i operacije ukrštenih ligamenata koljena vrati na teren.

Podsjećamo, Janković se povredio ljeta 2009. godine u pripremnoj utakmici u dresu Đenove, poslije čega je pokušao da se vrati na teren prošle zime, ali su se stvari pogoršale. I danas, Janković naporno trenira, kako bi se u potpunosti vratio u formu koja mu je donijela status standardnog reprezentativca.

Trenutno, Janković je u Beogradu i trenira u "svojoj" Crvenoj zvezdi.

Odmah, hipotetičko pitanje, da li je moguć povratak?

"Naviru mi sjećanja, uvijek je lijepo biti ovdje, ali nije realno pričati o povraku u Zvezdu", rekao je popularni Bole.

Kako Janković, kao dugogodišnji igrač reprezentacije Srbije, gleda na promjenu na mjestu selektora?

"Pižon je vrhunski stručnjak koji nas je još prije šest godina odveo na završni turnir i sa njim na čelu smo postali vicešampioni Evrope. Tad smo bukvalno bili djeca i napravili smo rezultat. Danas smo odrasli ljudi, vrhunski igrači, tako da nema razloga da ne vjerujemo da ćemo otići na EVRO u Ukrajini i Poljskoj", rekao je Janković za "Alo".

Otkud toliki optimizam?

"Nisam optimista, već sam realan. Varaju se mnogi koji Italijane smatraju favoritima u našoj grupi. Vjerujte, azuri imaju najgori tim u posljednjih 20 godina. To je prosječna reprezentacija u kojoj je jedina prava zvijezda Kasano. Što se tiče Slovenaca, nisu oni ništa posebno", dodaje Janković.

Dakle, ne plaši vas odlazak Radomira Antića?

"Apsolutno. Pižon je bio vanserijski igrač, a odličan je i trener. Osim toga, nas igrače poznaje u dušu i nema sumnje da ćemo sa njim daleko dogurati".

Kakve su šanse da vas Petrović pozove u reprezentaciju, poslije godinu dana pauze zbog povrede?

"Optimista sam. Na meni je da radim i da dosegnem pravu formu, u tom slučaju povratak u reprezentaciju mi je zagarantovan. U suprotnom, nemam šta da tražim", svjestan je Janković, koji se trudi i da povrati status startera u Đenovi.

Nije nemoguće da na nekom od narednih treninga reprezentacije Srbije opremu zaduži i Brazilac Kleo. Šta mislite o tome?

"Ne treba nam Kleo! Srbija ima dovoljno mladih i kvalitetnih igrača kojima treba pružiti šansu. Da se razumijemo, Kleo je strašan fudbaler koji igra na vrhunskom nivou ove sezone, ali stvari treba gledati drugačije. Ako ga angažujemo, on će biti prvi stranac u nacionalnom timu, poslije će doći drugi, pa treći, peti, i onda ćemo doći u situaciju da za Srbiju igraju stranci. To bi sigurnu uništilo naš fudbal, a to nam nikako ne treba", rezonuje Janković.

Da li će se ponovo u autobusu reprzentacije Srbije oriti: "Šta će nama Ektor Kuper, kad je nama Pižon super"? Janković pamti 2004. godinu, kada je sa mladom reprezentacijom SCG igrao finale EP u Njemačkoj. Uspjehe, igrači su proslavljali gore navedenim stihovima u autobusu...

"To najbolje potvrđuje da smo sa Pižonom imali odličnu atmosferu i saradnju".

Kada kaže da je većinu sadašnjih reprezentativaca Srbije trenirao u prošlosti, Petrović ne priča na pamet.

Evo i spiska:

CRVENA ZVEZDA (prvi tim): Dejan Stanković, Pavle Ninkov, Dejan Lekić;

CRVENA ZVEZDA (omladinci): Marko Pantelić;

MLADA REPREZENTACIJA: Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Boško Janković, Danko Lazović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Vladimir Stojković.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC