• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Berba ušiju!

Najveći derbi engleskog fudbala riješio je Bugarin! Mančester junajted - Liverpul 3:2.

 PREMIJER: Berba ušiju! Izvor: MONDO

Sa tri gola, od kojih je drugi pravo remek djelo, Dmitar Berbatov nadvisio je dvostrukog strijelca Stivena Džerarda: Mančester junajted - Liverpul 3:2 (1:0).

Berbatov je golovima u 40. i 59. minutu, donio sigurnu prednost Junajtedu, na prepunom Old Trafordu. Ne samo da su "đavoli" vodili sa 2:0, nego su bili za klasu bolji tim od Liverpula, ali...

Derbi ne bi bio derbi, da u njemu ne postoje dva velika kluba.

Liverpul je do prvog gola stigao sa bijele tačke u 64, preko kapitena Stivena Džerarda, a isti čovjek je u 70. minutu iz slobodnjaka ponovo nadmudrio Edvina van der Sara za 2:2. Činilo se tada da će dva velikana odigrati prvi prvenstveni remi još od 18. septembra 2005. godine.

Tako nije mislio i junak susreta, Berbatov.

On je u 84. minutu susreta postigao het-trik za potpuno ludilo u "Teatru snova" i 70. zvaničnu pobjedu Junajteda nad najvećim rivalom u istoriji. Liverpul je ostao na 60, uz 50 remija...

Gosti, koje je prvi put u velikom derbiju sa klupe vodio Roj Hodsžon, u prvih deset minuta susreta nisu izašli sa svoje polovine, a potom je u 15. minutu Junajted imao prvu veliku šansu, koju je petljanjem u završnici uprskao Nani.

Malo toga se na terenu menjalo u odnosu snaga do pred kraj prvog dijela igre, kada je korner izveo Rajan Gigs, a Berbatov uspio da se izmigolji iz zagrljaja Fernanda Toresa i sa sedam metara glavom pogodi bliži ugao golmana Pepea Rejne - 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je otvorenom igrom sa obe strane, a fudbalera Mančester junajteda uspijevali su da višak prostora između veznog reda i defanzivaca Liverpula koriste za brze akcije, najprije po bokovima. Jednu takvu, Berbatov je pretvorio u drugi gol. I to kako...

Centaršut Nanija sa desnog boka, Berbatov je prvo primirio grudima, a onda okrenut leđima prema golu, "uhvatio" makazice tako da je lopta od prečke pala iza linije i zakoprcala se u mreži. Gol Berbatova za 2:0 neodoljivo podsjeća na onaj Kleov protiv Hajduka iz Kule, koji je kasnije bio proglašen za gol nedelje u svijetu.

Ove nedelje, Berbatov će svakako biti favorit.

Ali, to nije ubilo volju Liverpula da izbjegne uzastopni poraz na Old Trafordu, od marta ove godine, kada je bilo 2:1 za Junajted.

Prvo je Džo Kol sjajno uposlio Fernanda Toresa, koji je driblingom izbacio "zahuktalog" Džonija Evansa. Defanzivac Junteda na "jeftin" dribling nije uspio da se zaustavi, već je bio ušao u klizeći start i odnio Toresa, posle čega Hauard Veb nije imao dilemu. Žuti Evansu, penal za Liverpul...

I konačno gol Džerarda u 64. minutu za 2:1.

Svega šest minuta kasnije, Džerad i novajlija u dresu Liverpula Raul Meireleš napravili su vrhunsku "foru" pri izvođenju slobodnog udarca sa 18 metara, po sredini Van der Sarovog gola. Meireleš je stao kao posljednji igrač u živom zidu protivnika, malo prije Džerardovog šuta gurnuo je prvog do sebe, Darena Flečera i potrčao na drugu stranu...

Zbunjeni Flečer krenuo je za Meirelešom, Džerardu se "otvorila" rupa u zidu i lopta je između Flečera i Džona O'Šeja završila u mreži - 2:2. Van der Sar je mogao samo da gleda.

Kada je vidio da se njegov tim vratio u meč, Hodžson je u 79. minutu izveo defanzivnog vezistu Meireleša i ubacio našeg krilnog napadača Milana Jovanovića, ali samo pet minuta po Jovanovićevom ulasku na teren, Junajted je ponovo došao u vođstvo.

O'Šej je poslao jednu dugu loptu sa desnog boka u srce šesnaesterca "redsa", Rejna ostao na crti, a Berbatov potpuno nadvisio Džejmija Karagera u vazdušnom duelu - 3:2!

Od ovoga Liverpul nije uspio da se oporavi i ostao je sa svega pet od 15 mogućih bodova na startu šampionata.

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar - O'Šej, Vidić, Evans, Evra - Nani, Flečer, Skols, Gigs - Berbatov, Runi.

LIVERPUL: Rejna - Džonson, Karager, Škrtel, Končeski - Polsen, Meirelješ - Rodrigez, Džerard, Kol - Tores.

Čelsi je stigao do još jedne ubjedljive pobjede, a ovoga puta branilac titule savladao je Blekpul sa 4:0.

"Plavci" su, kao i sredinom nedelje u Ligi šampiona protiv Žiline, pobjedu osigurali već u prvom poluvremenu.

Strijelac prvog gola za Čelsi bio je Kalu u drugom minutu, a vođstvo domaćina duplirao je Floran Maluda u 12.

Kada je u 30. minutu Didije Drogba povisio na 3:0 bilo je potpuno jasno da Blekpul nema šta da traži na Stamford Bridžu, a konačan rezultat postavio je svojim drugim golom Maluda u 41. minutu.

Mančester siti je na gostovanju kod Vigana došao do druge pobjede u prvenstvu. "Građani" su slavili sa 2:0, golovima Karlosa Teveza u 43. i Jaje Turea u 70. minutu.

REZULTATI 5. KOLA:

Mančester junajted - Liverpul 3:2 (1:0)
/Berbatov 42, 59, 84 - Džerard p 64, 70/

Vigan - Mančester siti 0:2 (0:1)
/Tevez 43, Ture 70/

Čelsi - Blekpul 4:0 (4:0)
/Kalu 2, Maluda 12, 41, Drogba 30/

U subotu:

Stouk - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Džons 48' - Parker 32'/

Aston Vila - Bolton 1:1 (1:1)
/Jang 13' - Dejvis 35'/

Blekburn - Fulam 1:1 (1:0)
/Samba 30' - Dempsi 56'/

Everton - Njukasl 0:1 (0:1)
/Ben Arfa 45'/

Totenhem - Vulverhempton 3:1 (0:1)
/Van der Vart 77'p, Pavljučenko 87', Haton 90' - Flečer 45'/

VBA - Birmingem 3:1 (0:1)
/Dan 51'ag, Odemvinge 59', Olson 69' - Džerom 15'/

Sanderlend - Arsenal 1:1 (0:1)
/Bent 90+5' - Fabregas 13'/

TABELA: Čelsi 15, Arsenal 11, Mančester junajted 11, Totenhem 8, Mančester siti 8, Njukasl 7, Fulam 7, Blekpul 7, Aston Vila 7, VBA 7, Sanderlend 6, Bolton 6, Birmingem 6, Blekburn 5, Vulverhempton 5, Liverpul 5, Stouk 4, Vigan 4, Everton 2, Vest Hem 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC