• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jeftini" Krasić: Svim srcem za Juventus

Sportski direktor Juventusa Đuzepe Marota ocijenio je da je dovođenje srpskog reprezentativca Miloš Krasića bio dobar posao.

 "Jeftini" Krasić: Svim srcem za Juventus Izvor: MONDO

"Stara dama" je moskovskom CSKA za 25-godišnjeg ofanzivnog vezistu platio oko 15 miliona evra, što je, prema riječima Marote, jeftina cijena za igrača takvog kvaliteta.

"Bio je to dobar pazar. A za te pare dobili smo čovjeka za sadašnjost, ali i za budućnost", rekao je Marota "Skajsportu".

On je naveo da je stručni štab kluba u ljetnom prelaznom roku želio da napravi šampionski tim, a ne ekipu sastavljenu od izuzetnih invidivudalca.

"Na tržištu postoje dva puta kojim možete da idete: možete da kupite jednu ili dve zvijezde, ili da pokušate da pronađete grupu igrača koji su manje važni, ali mogu da izrastu u jak tim. Mi smo čiljali ovu drugu opciju, a isto ćemo činiti u budućnosti", istakao je Marota.

Krasić polako, ali sigurno kupuje navijače. Zavoljeli su ga prije nego što je odradio prvi trening kada su saznali da je iz džepa izvadio deset hiljada evra kako bi iznajmio avion da stigne u Torino u zakazano vrijeme, u čemu ga je kočila birokratija.

A onda je zaigrao kako zna. Još se nije upisao u strijelce, ali je seriju asistencija nastavio u nedjelju u Udinama gde je Juventus pobijedio 4:0. Krasić je "spakovao" dva gola.

"Izgleda da je krenulo i meni i ekipi. Bili smo dobri i u prethodnim mečevima, postizali smo po nekoliko golova i u Italiji i u Evropi, ali smo ih dosta i primili. Protiv Udinezea smo bili pravi Juventus, vjerujem da su nam se sve karte sada otvorile. Mislim da imamo veoma dobar tim, nema razloga da imamo manje ambicije od borbe za mjesto u Ligi šampiona, pa čak i za borbu za titulu. 'Stara dama' ima vrhunske fudbalere, sposobne da se izbore sa tako visokim zahtjevima", rekao je Krasić za "Blic".

Nadovezao se pričom o Seriji A u kojoj je Juventus, prije pobjede nad Udinezeom, izgubio od Barija i remizirao sa Sampdorijom.

"Liga je odlična i moj prvi utisak je zaista fenomenalan. U par navrata sam bio igrač utakmice, uspostavio sam dobre odnose sa navijačima, koji su prepoznali moju želju da se svim srcem borim za Juventus".

Ne želi Krasić da komentariše promjenu selektora.

"Fudbaleri bi trebalo da igraju fudbal, tako da ne utičemo na druga dešavanja. Jedino što mi ostaje jeste da se zahvalim selektoru Radomiru Antiću i njegovom stručnom štabu na sjajnom periodu koji smo proveli zajedno. Neću pretjerati ako kažem da je to bio najljepši period u mojoj reprezentativnoj karijeri jer smo imali mnogo razloga za radost".

Novog selektora dobro poznaje.

"Dugo sam radio sa Pižonom i vjerujem da on odlično radi selektorski posao. On dobro poznaje igrače i ima iskustva, a mi imamo kvalitet da se izborimo za učešće na Evropskom prvenstvu 2012. godine".

Pižon bi mogao da dobije značajne informacije od Krasića, s obzirom da će "orlovi" uskoro igrati sa Italijom.

"Slika koju smo poslali sa meča sa Slovencima nije mjerilo naše snage. Mi možemo mnogo bolje i vjerujem da ćemo to dokazati u narednim mečevima, pa samim tim i protiv Italije. O njima se već sve zna, ali ću imati priliku da ih dodatno upoznam", zaključio je Miloš Krasić, koji je u ponedjeljak dobio ćerku.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC