• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Još osam kola, tenzije rastu

Još se nisu smirile strasti od polufinala Kupa, a "večiti" za vikend nastavljaju borbu za prvo mesto. Zvezda - Vojvodina, u nedelju Parzitan - Borac.

 MSL: Još osam kola, tenzije rastu  Izvor: MONDO

Posle burne srede, ali i četvrtka i petka zbog dešavanja u polufinalnom duelu Lav Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, "večiti rivali" okreću se borbi za drugi, mnogo važniji trofej - titulu prvaka države.

Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, a Partizanova bodovna zaliha u međuvremenu se "istopila" tako da prednost od tri boda više nije tako velika. Crno-beli u nedelju igraju protiv čačanskog Borca (19 časova) i razmišljaju samo o novoj pobedi i tri boda.

Dan pre, u subotu, Crvena zvezda će od 16 časova ugostiti Vojvodinu u derbiju 26. kola Meridijan Superlige Srbije.

I dalje pod utiskom polufinala Kupa i greške arbitara koji im je poništio, po opštim ocenama, regularan gol, fudbaleri Crvene zvezde gotovo da u izjavama i ne pominju predstojeći duel sa Vojodinom. "Lajt motiv" svih izjava crveno-belih je: zašto da igramo prvenstvo, ako je već unapred sve određeno?

"Sigurno je da smo veoma pogođeni nepravdom, da ovo boli, kao što je tačno da sledeća utakmica dolazi brzo i da život znači! Nalazimo se u nezavidnom stanju, teškom da se premosti, ali nadam se da ćemo stati na noge. Voleo bih da nam utakmice do kraja prvenstva zavise od toga kako igramo, od broja golova, koje postignemo i primimo, a ne od drugih stvari", kaže trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Trećeplasirana Vojvodina, koja je osvojila bod protiv Partizana i vratila neizvesnost u prvenstvo, ne dolazi u Beograd sa belom zastavom. Znala je Vojvodina i u ranijim sezonama da zagorča život beogradskim crveno-belima.

U Vojvodini se najviše pribojavaju Ognjena Koromana, koji se vraća u tim Crvene zvezde. Njegovih kvaliteta i uticaja na igru beogradskog tima, svestan je i strateg "lala" Ivica Brzić. "Velika je razlika kako igra Zvezda sa njim i bez njega. Koroman je istinski vođa i kvalitetan fudbaler", kaže Brzić.

Partizanu je velika pobeda nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa vraćeno samopouzdanje. Trener Slaviša Jokanović ponovio je da za njegov tim svaka utakmica do kraja sezone mora da bude finale. "Uvek je lakše posle pobede. Međutim, preterana mirnoća nije baš idealna. Ne smemo da se zadovoljimo samo pobedom nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa", kaže Jokanović.

Odlični bek Ivan Obradović kaže za MONDO da je celoj ekipi vraćeno samopouzdanje posle pobede nad Crvenom zvezdom na njenom stadionu. "Svesni smo značaja svih utakmica do kraja i zato, najpre protiv Borca, moramo da uđemo skoncetrisani u meč, na vreme da postignemo golove...Ovo ne kažem samo zato što je to već izlizana fraza. Nas interesuje trofej u Kupu, ali mnogo više titula prvaka", rekao je mladi levi bek.

Obradović dodaje da su varnice sa terena u Čačku pre tri nedelje (1:0 za Partizan) zaboravljene i da crno-bele interesuje samo fudbal. "Ne želimo da se svetimo zbog nekih stvari, pre svega zbog onoga što se desilo Dijari (uvrede na rasnoj osnovi). Mi želimo samo da igramo fudbal", poručuje Obradović.

Strelac jedinog gola za Partizan u Čačku, Nenad Đorđević neće igrati zbog parnih kartona, Nemanja Rnić je povređen, a pod znakom pitanja je i Stevan Jovetić, kome je u derbiju naprsla ruka od udaraca odbrambenih fudbalera Zvezde.

Borac (34 boda) se bori za Evropu i sigurno je da neće doći u Beograd da pokloni bodove. U poslednja dva meča ekipa Milovana Rajevca zabeležili su dva nerešena rezulata, protiv Hajduka iz Kule i Napretka.

Za Evropu se bori i Čukarički (34 boda), koji odlazi u Kruševac, ekipi Napretka, koja se pak bori za goli opstanak. Suvišno je govoriti o značaju meča za obe ekipe, pogotovo za ekipu Saše Nikolića.

OFK Beograd, najneprijatnije iznenađenje ove sezone, posle eliminacije u polufinalu Kupa Srbije od Zemuna, okreće se mnogo važnijem zadatku - opstanku u Superligi. "Romantičari" su bez pobede 15 mečeva, a u međuvremenu su se okomili i na sudije, smatrajući da su oštećeni u mnogim mečevima ove sezone.

Novi problem za OFK Beograd je loše zdravstveno stanje Ljupka Petrovića, kome je pozlilo posle penala protiv Zemuna u Kupu. U četvrtak nije vodio trening, a direktor "romantičara" Vlada Bulatović poručuje da je iskusnom stručnjaku čvrsto mesto u klubu, uprkos seriji neuspeha, koji su klub sa Karaburme doveli do deobe pretposlednjeg mesta na tabeli MSL.

OFK u subotu dočekuje Smederevo, ekipi kojoj bi i bod bio dovoljan za miran nastavak takmičenja. Smederevo ima 32 boda, sedam više od OFK Beograda.

Hajduk iz Kule dočekuje Mladost iz Lučana, dok Banat gostuje Bežaniji.

Sve utakmice igraju se u subotu od 16 časova, osim meča Partizan - Borac u nedelju (19h).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC