• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac želi dalje,u Želji žele osvetu

Najzanimljiviji susret osmine finala Kupa BiH je duel Borca i Željezničara, koji će biti repriza prošlosezonskog finala.

 KUP BiH: Borac želi dalje,u Želji žele osvetu Izvor: MONDO

Napadač Borca Duško Stajić nije učestovao u prošlosezonskom pohodu na Kup jer je na početku ove sezone došao na "Gradski stadion".
" Nisam baš očekivao Želju, no šta je tu je. Mi moramo sa svima igrati, prije ili kasnije, a svakako da bi bilo dobro već u ovoj ranoj fazi eliminisati Želju koji je svakako jedan od favorita ovogodišnjeg Kupa. Te dvije utakmice sa Željom će biti sigurno neizvjesne, ali i zanimljive javnosti. Istina, mi smo u nešto boljoj formi, ali svoju pravu snagu tek moramo pokazati. Borac ove sezone ima visoke ambicije i mi svakako idemo na oba fronta. Želimo duplu krunu, a vjerujem da smo na dobrom putu", rekao je Stajić.


Aktuelni šampion BiH Željezničar želi da se Borcu "osveti" za prošlosezonski poraz u finalu Kupa.
"U prošloj godini Borac nas je savladao u finalu i ovo nam je velika prilika da se Banjalučanima osvetimo. Ja sam nekako siguran da ćemo u tome uspjeti. Očekujem na obje utakmice ispunjene tribine i veliki spetakl kako na terenu i tako na tribinama", rekao je poslije žrijeba igrač Željezničara Mirko Radovanović.


Bez ambicija u Kupu BiH nije ni Slavija iz Istočnog Sarajeva, koja tradicionalno dobro igra u Kupu. Protvnik u osmini finala je Čelik.

"Kao što znate, mi smo posljednjih sezona pružali dobre rezultate u Kupu i Čelik smo prošle sezone eliminisali iz tog takmičenja, tako da smatram da to možemo ponoviti i ove sezone. Igramo drugu utakmicu pred svojim navijačima i zaista ne vidim razlog da ne prođemo dalje. Čelik je sigurno protivnik po mjeri, ali vjerujemo u sebe i svoj kvalitet", optimista je kapiten Slavije Bojan Regoje.



Trener zeničana Abdulah Ibraković želi u četvrt-finale.
"Sigurno da će biti zanimljivo. Mi ćemo svakako pokušati u ove dvije utakmice protiv Slavije osigurati prolaz u četvrtfinale. Ne može se reći da smo baš imali sreće u žrijebu, obzirom da igramo protiv Slavije koja, doduše, nije stabilna u posljednje vrijeme. Ali, nismo ni mi, tako da će sigurno biti teško. Mislim da su šanse podjednake i da obje ekipe imaju priliku proći dalje", rekao je Ibraković.

Lider prve lige Republike Srpske Sloboda iz Novog Grada u osmini final aide na Sarajevo, koji je favorit u tom duelu, ali u Slobodi, koja je ove godine proslavila 100 godina postojanja misle kako nisu bez šansi.
“Samim prolaskom u osminu finala jasno je da želimo otići i korak više. U glavni grad dolazimo da se nadigravamo sa Sarajevom, te da napravimo što bolji rezultat za revanš. Sloboda je u vrhu Prve lige RS, te smatram da moji igrači mogu napraviti veliki rezultat i protiv Sarajeva”, rekao je trener Slobode Zlatko Jelisavac. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC