• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin glas za inostrane sudije!

Ogorčeni zbog poraza od Partizana u polufinalu Kupa (2:3), čelnici Crvene zvezde zatražili od FSS da sve "večite derbije" ubuduće sude strani arbitri.

 Zvezdin glas za inostrane sudije! Izvor: MONDO

Danas u Rusiji, Bugarskoj, Belgiji... sutra i u Srbiji?

Čelni ljudi Crvene zvezde, generalni sekretar Zoran Damjanović i sportski direktor Goran Bunjevčević, zatražili su u petak od Fudbalskog saveza Srbije da za "večite derbije" i sve ostale važnije utakmice u domaćem fudbalu, ubuduće delegira inostrane sudije!

"To pitanje je u nadležnosti FSS. Svi nacionalni savezi u okviru UEFA imaju spiskove internacionalnih sudija. Kod nas postoji veliki broj mladih, kvalitetnih sudija, ali ima i onih koji su podložni pritiscima. Predlažemo da problem bude rešen angažovanjem arbitara iz inostranstva, i to odmah. Srbija ne bi bila prva zemlja koja se odlučila na takav korak", rekao je Damjanović na konferenciji za novinare na Marakani.

Crveno-beli i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da ih je greška pomoćnog sudije Bogdana Milisavljevića možda onemogućila da se plasiraju u finale Kupa Srbije. Poništenim golom Nenada Milijaša bi dvadesetak minuta pre kraja poveli sa 3:2...

"Zvezda je imala određene zamerke i na suđenje u prethodnom derbiju, koji je završen rezultatom 1:1. Glavni sudija tada je promenio svoju odluku na asistenciju pomoćnika i to je bilo u duhu fudbalske igre. Ali ako već nije dosudio penal za Zvezdu, zašto nije pokazao crveni karton golmanu Partizana Božoviću", upitao je Damjanović.

"Mi nismo insistirali na tom penalu, odustali smo i od izdavanja saopštenja, jer smo želeli da verujemo sudijskoj organizaciji. Sada im više nimalo ne verujemo".

Prema Damjanovićevim rečima, postojala je ideja da se dva dana pred polufinale Kupa zatraži izuzeće glavnog sudije Ninoslava Spasića.

"Vojvodina je uoči prethodnog prvenstvenog kola i utakmice protiv Partizana zatražila Spasićevo izuzeće i dobila ga. Mi smo želeli da verujemo da neće biti onako kako smo načuli u kuloarima pre utakmice, a ispostavilo se da je bilo baš tako".

ZAKASNELI MORALNI ČIN MILISAVLJEVIĆA

Pomoćnik Milisavljević je u otvorenom pismu javnosti najavio da će se zbog načinjene greške povući iz fudbala. Čelnici Zvezde to pozdravljaju, ali ne bez rezerve.

"To je njegov moralni čin i to je u redu, međutim, Zvezda nema ništa od toga. Druga stvar, on sebe nije preterano kaznio, jer bi ga u junu sigurno čekao kraj karijere zbog prekoračenja starosne granice. To znači da je Milisavljević sebe lišio dva meseca suđenja, a nas - jednog trofeja".


Goran Bunjevčević istakao je da klub ne želi da stvara alibi za slabu igru u prvom poluvremenu, kada je Partizan poveo sa 2:0.

"Svesni smo da u tom delu utakmice Zveda nije odgovorila svojim željama i ambicijama, u smislu prikazane igre. Zasluženo smo gubili, ali to ne znači da nismo imali pravo da napravimo preokret! Liverpul je gubio od Milana 0:3, pa je izjednačio i osvojio Ligu šampiona. Niko ne kaže da Partizan ne bi pobedio sa 4:3 posle gola Milijaša",
rekao je Bunjevčević.

On je dodao da se ne može povući paralela između Srbije i Engleske, gde je nekoliko sezona nastupao za ekipu Totenhema.

"Tamo se ovakve konferencije za novinare ne događaju. Nema generalnog nepoverenja prema sudijama. Ako se u Engleskoj i pogreši, ne greši se na kardinalnim stvarima. Ono na derbiju bila je katastrofalna greška, koja je direktno uticala na rezultat".

Na pitanje kakve će korake Zvezda preduzeti ako se njen zahtev za uvođenjem inostranih sudija ne usvoji, Damjanović i Bunjevčević odgovorili su da nema pripremljenog scenarija i da će o reakciji na takvu odluku FSS razmišljati kada i ako za to dođe vreme.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC