• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane Jovanović: Srpska posla...

Milan Jovanović razočaran zbog smjene Radomira Antića. Ipak podržao je Pižona, ali je kategorično protiv ideje da Kleo obuče dres "orlova".

 Lane Jovanović: Srpska posla... Izvor: MONDO

"Kod nas Srba su podjele uvijek duboke. I kada nam ide, stalno se traže neke analize, narušava atmosfera, ruši ono što je mukotrpno izgrađeno. Nažalost, mi reprezentativci smo najbolje na svojoj koži osjetili turbulencije poslije Mundijala u Južnoj Africi. Čini mi se da se uspjeh teško prašta", rekao je Jovanović u intervjuu za "Glas Srpske".

Fudbaler Liverpula je priznao da je narušena fantastična atmosfera u reprezentaciji Srbije.

"Disali smo i živjeli kao jedan. Imali smo disciplinu, poštovanje, osmijesi su bili na svakom koraku, slavlje na treninzima, utakmicama... Ali ne može bez turbulencija i ekstremnih stvari. Iskreno, protiv Slovenije u Beogradu se to jasno dobro vidjelo. Nema šta da se krije", izjavio je Jovanović.

Prema njegovim riječima, najljepše dvije godine u "orlovima" proveo je pod komandom popularnog Mistera - Radomira Antića.

"Ne stidim se toga. Sa 37. smo stigli na 15. mjesto na FIFA rang-listi. Vraćen je kult reprezentacije, ostvaren je veliki napredak, plasirali smo se na Mundijal. Nesrećno smo ispali sa Svjetskog prvenstva poslije briljantnih kvalifikacija. A onda su počele analize, rušenje onoga što smo mukotrpno gradili. Neke stvari se godinama ponavljaju".

Jovanović je priznao da se poslije smjene Antića čuo sa bivšim selektorom.

"Nikada ništa nisam krio, čuo sam se s Antićem, razgovarali smo, ali tome ne treba davati veliku pažnju. Treba da se okrenemo budućim stvarima. Kod mene nema filozofije. Zahvalan sam Antiću na svemu onome što je uradio za reprezentaciju, nas igrače, lično mene. Da nije bilo naših odličnih igara u reprezentativnom dresu, sigurno je da ne bismo imali priliku da se dokazujemo u najvećim i najjačim evropskim klubovima".

Ipak, vjeruje u novog selektora Vladimira Petrovića Pižona.

"Stojim iza svega što sam rekao za Antića, ali ako je moralo da dođe do smjene, onda je odlično što je povjerenje dobio Pižon. Radi se o odličnom treneru, sarađivao sam s njim u mladoj reprezentaciji i znam da posjeduje kvalitet da ostvarimo zacrtane ambicije, a one su plasman na prvenstvo Evrope".

Igrač Liverpula smatra da će "orlovi" vratiti samopouzdanje u susretu sa Estonijom i da će sa "azurima" voditi veliku borbu za prvo mjesto u grupi.

NE TREBAJU NAM STRANCI




Kategorično je protiv ideje da Brazilac Kleo ili bilo koji drugi inostrani fudbaler obuče dres srpske reprezentacije. Ali…

"Srbija pripada Srbima. Daleko od toga da sam nacionalista ili, ne daj bože, šovinista. Jednostavno, sportista sam i ne razmišljam tako, ali reprezentacija i grb koji nosimo treba da budu svetinja. Pa ako smo i posljednji na svijetu sa tim što imamo, to je naše. I ne treba da se stidimo, ali Srbija je demokratska država i ako je mišljenje većine da Kleo treba reprezentaciji, nemam ništa protiv. Dobrodošao. I siguran sam da bi odlično bio prihvaćen".

Partizanovom Brazilcu međutim želi sve najbolje.

"Našoj reprezentaciji ne treba sindrom iz Evrope, to je naš nacionalni tim. Treba da budemo ponosni na ono što imamo. Kleu lično želim da zaradi milione, da ih donese i Partizanu. Da zajedno izbore plasman u sljedeću rundu Lige šampiona. Volio bih i da potpiše ugovor za Mančester junajted".

Jovanović je priznao da se nije baš najbolje adaptirao na defanzivnu igru Liverpula.

"Iskreno, u Engleskoj mi smeta defanzivni stil igre. Skoro svaki drugi dan u četiri oka razgovaram sa trenerom Rojom Hodžsonom. Na Ostrvu se traži u prvom redu defanziva, a u takvoj situaciji previše se trošim i ne igram ono što je prirodno. U četiri utakmice koje sam igrao previše sam se trošio u defanzivnim zadacima".

Takođe je dodao da ukoliko se stvari ne promjene, postoji mogućnost i brzog odlaska iz tabora "crvenih" sa Enfilda.

"Ne odgovara mi ovaj stil. Vidjeću koliko budem mogao da izdržim. Ako se ne adaptiram, bože moj... Ima još klubova. Daću sve od sebe da uspijem, ali na Ostrvu je za sve igrače dug period aklimatizacije. Čak su probleme imale i najveće zvijezde. Plašim se da u ovakvoj situaciji neću doći do izražaja. Osim toga, mi sa strane treba da budemo mnogo bolji od domaćih igrača da bismo uspjeli. Ovdje ti niko ništa na lijepe oči ne daje. Sve što uradiš radiš za sebe".

Jovanović je poslije utakmice sa Mančester junajtedom razgovarao sa Nemanjom Vidić i čestitao na kapitenskoj traci.

"Imali smo malo vremena, ali smo razgovarali. Drago mi je što je postao kapiten 'crvenih đavola'. On je institucija srpskog fudbala i mnogo ga cijene u Engleskoj. Naš je najbolji ambasador. Kroz razgovor saznao sam da ni njemu nije bilo lako u Engleskoj na početku. Eto, izdržao je i uspio. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere".

Uprkos porazu od Junajteda, Lane je izdvojio Čelsi kao prvog favorita za osvajanje Premijer lige.

"'Plavci' su odlično počeli sezonu, nemaju nijedan poraz, igraju fenomenalno. Poslije njih tu su Mančester junajted i Arsenal. Tu bi se lista favorita završila"...



Lane je naglasio i da prati Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a posebno Borac iz Banjaluke.

"Znam da je Borac na prvom mjestu i izuzetno mi je drago. Volio bih da Banjalučani osvoje šampionsku titulu. Moje srce kuca za Borac i Banjaluku. I ubuduće ću putem interneta pratiti Borac i navijati za njega. Kući u Novom sadu imam i klupski šal, dobio sam ga od prijatelja pred Mundijal. To mi je jedan od najdražih suvenira u životu".

Obzirom da nikad nije posjetio grad na Vrbasu, izjavio je da će doći čim bude imao slobodnog vremena.

"Jedva čekam, čim mi obaveze dozvole, da dođem i poljubim svetu srpsku zemlju. Doživljavam je kao dio Srbije! Mi smo jedan narod. O Banjaluci sam čuo mnogo lijepih priča, da je izgrađen grad, da su ljudi srdačni i druželjubivi, da je pun lijepih devojaka. Moj otac je bio u vojsci tamo. Jedva čekam da vidim grad na Vrbasu".

Posebno cijeni navijače iz Republike Srpske.

"Presrećan sam kada igramo u Beogradu, a na tribinama vidim transparente iz gradova Republike Srpske. Jedan smo narod i treba da budemo cjelina. Naši najvatreniji navijači dolaze upravo iz Republike Srpske: Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Bijeljine, Brčkog, Istočnog Sarajeva... To nam daje dodatnu snagu. Mnogo smo propatili minulih godina, treba sada malo da se svi zajedno radujemo", zaključio je Jovanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC