• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Kina ozbiljan rival, mi tek na početku

Olimpijske reprezentacije Srbije i Kine odigraće prijateljsku utakmicu u sredu, 23. aprila, na stadionu OFK Beograda.

 Đukić: Kina ozbiljan rival, mi tek na početku Izvor: MONDO

Selektor olimpijske i seniorske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da očekuje tešku utakmicu sa Kinom, koja kao i njegov tim, ima velike ambicije na Igrama u Pekingu.

"Kina je ozbiljna selekcija, a oni, kao i mi, imaju svoje ambicije na olimpijskom turniru. Ovo će nam biti dobra prilika da vidimo gde smo, pošto smo se prvi put okupili. Iako 23. april nije termin u kalendaru FIFA, većina klubova je dala dozvole igračima da se pojave", rekao je Đukić na konferencije za novinare u Beogradu.

On je najavio da će završne pripreme za Olimpijadu trajati dve nedelje.

"Plan je da prvo u Beogradu odigramo jednu lakšu prijateljsku utakmicu sa lokalnom ekipom. Posle toga, planiramo da provedemo desetak dana u Kini, da se što bolje aklimatizujemo. Tamo ćemo najverovatnije odigrati dve ili tri utakmice zatvorenog tipa",
naveo je Đukić.

Žreb za olimpijski turnir biće održan u nedelju u Pekingu, sa početkom u 13 časova po centralnoevropskom vremenu. Selektor nema posebnih želja, kada su u pitanju mogući protivnici.

"Nezahvalno je priželjkivati bilo kog protivnika, jer svi koji su se kvalifikovali za OI imaju kvalitet. Moramo maksimalno da se spremimo i da budemo skromni. Samo tako možemo da razmišljamo o dobrom rezultatu", kazao je Đukić.

Selektor Kine Ratomir Dujković izjavio je da će duel sa Srbijom biti najjači test za njegovu ekipu.

"Gledao sam letos mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji, kada je osvojila srebrnu medalju. Znam da to sada nije baš ista ekipa, ali i nama fali nekoliko igrača, pre svega iz inostranstva, na koje ću računati u Pekingu", izjavio je Dujković.

Srpski stručnjak kaže da je cilj desetodnevnog boravka selekcije Kine u Srbiji uigravanje ekipe pred početak završnih priprema.

"Ovo će biti poslednja provera pred pripreme koje ćemo početi u junu. Imali smo do sada nekoliko turneja po Evropi, a najbolji rezultat nam je plasman u finale turnira u Tulonu, kada smo poraženi od Francuske sa 3:0", naveo je Dujković.

Komentarišući predstojeći žreb, Dujković je bio daleko konkretniji od kolege Đukića.

"Bilo bi dobro da izvučemo Novi Zeland, Belgiju i Honduras, jer mi se čini da one nemaju toliki kvalitet. Ako dobijemo Srbiju, voleo bih da oba tima prođu dalje i da se na kraju sastanemo u finalu turnira".

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC